Şahiner ''Artış Yok. Tedbirlere Uyalım''

Geçtiğimiz 4 günlük Sokağa Çıkma Kısıtlaması'nda kuralları ihlal edenlere yine ceza yağdı. Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında Emniyet ve Jandarma ile diğer yetkililerin uyarılarını dikkate almayan vatandaşlara para cezası kesildi. Fethiye'nin büyük bir bölümünün uyduğu kurallara ilçeden toplam 79 kişi uymayınca para cezasına çarptırıldı. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner 'Fethiye'de pandemi, kurallara uyma sonucu stabil hale geldi. Artış yok. Kurallara uyan tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum. Tedbirleri uygulamaya devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

  • 1498
Şahiner ''Artış Yok. Tedbirlere Uyalım''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de geçtiğimiz 4 günlük Sokağa Çıkma Kısıtlaması’nda, halkın büyük çoğunluğunun kurallara uyduğu ifade edildi. Kısıtlamada görevlilerin dışında sokağa çıkan ve uyarılara aldırmayan vatandaşlara para cezası kesildi. 4 günlük kısıtlamada Jandarma Bölgesi’nde 38 vatandaşa 29 bin 986 TL, Emniyet Bölgesi’nde ise 41 vatandaşa 55 bin TL para cezası kesildi. Fethiye’de toplam 79 kişiye 84 bin 986 TL para cezası uygulandı. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner yaptığı açıklamada kurallara uyan vatandaşlara teşekkür ederek “Yaşanan süreçte ilk hafta belki sıkıntı yaşandı ama sonraki haftayla geçtiğimiz haftaki 4 günlük süreçte vatandaşımız olağanüstü gayret gösterdi, kurallara uydu. Biz tekrar tüm Fethiye’de yaşayanlara çok teşekkür ediyoruz. Pandemiyle ilgili hepimizin uyması gereken sosyal kurallar başta olmak üzere uymamız gereken tedbirler var. Bunlarla ilgili hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Bundan sonraki süreçte de biraz daha dikkat edersek Fethiye olarak bu sıkıntıyı hep beraber atlatacağımıza inanıyoruz” dedi.

3. FAZLAR DEĞERLENDİRİLMEDE

Kaymakam Şahiner, “Bir kural varsa bu kurala hepimizin uyması gerekiyor. Uyulmadığı zaman da bunun bir yaptırımın olması gerekiyor. Umumi hıfzıssıhha kanununa göre biz bu kararları alıyoruz. Bu kurallara uymayanlara da en düşüğü 789 TL en yüksek 3 bin 150 TL olmak üzere para cezaları var. Bununla ilgili tabi böyle bir dönemde kimsenin bir lira ceza almasını istemiyoruz. Uyulmadığı zaman da bununla ilgili cezalar uygulanıyor. Bu süreçte Emniyet Müdürlüğümüz, Polislerimiz, Jandarmalarımıza, İlçemizde oluşturduğumuz Vefa Sosyal Destek Grubu çalışma arkadaşlarımıza, yine Kaymakamlığımız’daki tüm çalışanlarımıza, Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndaki arkadaşlarımıza çok ciddi görevler düştü. Bu bağlamda Bin 600 civarı aileye Biner TL birinci faz yardımlar yapıldı. Bin 500 civarı aileye ikinci faz Biner TL yardımlar yapıldı. Üçüncü faz başvuruların değerlendirilmesi yapıldı. 500’e yakın aile de bugün sisteme giriyor. Bununla beraber hem hayırseverlerin katkılarıyla hem bizim desteklerimizle gıda yardımını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu vesileyle de bölgemizin, tüm Fethiye’nin ve tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Ayı’nı kutluyoruz” şeklinde konuştu.

STABİL HALE GELDİ

Pandemi konusunda bölgemizdeki durumu da değerlendiren Kaymakam Şahiner, “Yaşanan süreçten dolayı iki vefat olayı gerçekleşti. Bunların yurt dışı bağlantılı olduğunu biliyorsunuz. İlçemizde bu kurallara uymanın olumlu neticelerini alıyoruz. Stabil hale geldi diyebiliriz. Şu an itibariyle artış yok. Hastanemizdeki oran Türkiye oranına benzer yüzde 50-60 oranında. Herhangi bir sıkıntımız yok hastanede. Orada fedakarca çalışan arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Yine ifade ettiğimiz gibi 65 yaş üstü, 20 yaş altı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için Sosyal Destek Merkezi’nde arkadaşlarımız çalışıyor. Tabii ki bizler için yoğun bir dönem. Zaman zaman olabilen aksamalardan dolayı vatandaşlarımızdan da anlayış bekliyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme