Sahiller Yabancı Turistlere Kaldı

Kurban Bayramı nedeniyle 9 günlük tatili Fethiye ve çevresindeki turistik tesislerde geçiren yerli turistler çekilince plajlar yabancılara kaldı.

  • 999
Sahiller Yabancı Turistlere Kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı nedeniyle 9 günlük tatili Fethiye ve çevresindeki turistik tesislerde geçiren yerli turistler çekilince plajlar yabancılara kaldı.

Fethiye’nin  dünyaca ünlü Ölüdeniz Plajları ile Çalış ve Göcek Plajlarında 9 günlük tatil boyunca büyük bir yoğunluk yaşanırken 60 bin  yatak kapasitesi yüzde yüz dolmuştu. Ayrıca yüzlerce turist Fethiye ve Ölüdeniz de başta Kabak, Kelebekler Vadisi koyları olmak üzere Katrancı ve Gemiler Koylarında da çadır kurarak 9 günlük tatili plajlara ve denize yakın olarak geçirdi. Turistik tesislerin yüzde yüz doluluk yaşadığı Fethiye ve Ölüdeniz de yerli, turist çekilince plajlar İngiliz, Rus, Ukrayna ve Alman turistlere kaldı. Fethiye Otelciler Birliği Başkanı (FETOB) Bülent Uysal, yerli turist çekilmesine rağmen Avrupa ve Rusya’dan turist yoğunluğu devam ediyor.ÖlüdenizKumburnu Tabiat Parkı Plajı ile Belcekız  ve Kıdırak Plajları yine yoğunluk yaşıyor.  Plajlar şimdilik yabancılara kaldı. Fethiye 9 günlük tatilde bayram bereketi yaşadı” ifadelerini kullandı.

İNGİLİZ AĞIRLIKLI

Fethiye’nin Çalış Plajı çevresindeki turistik tesislerde  yüzde yüz doluluk yaşandığını söyleyen Çalış Turizm  ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, özellikle bayram boyunca büyük yoğunluk oldu. Tatilcilerin dönüş yolculuğuna çıkmalarıyla plajımızda yabancılara kaldı” dedi.

Ay, “Yerli turistler çekilince yüzde kırklık bir boşluk oldu. Bayram boyunca plajımız güzeldi. Bu yoğunluk bayramın son günü yabancılara kaldı. Tatilin 9 gün olması biz turizmcileri sevindirdi. Bereketli bir Kurban Bayramı tatili geçirdik. Çalış Plajı’na gelen turistler nesli tükenmekte olan carettacaretta kaplumbağalarını da görme fırsatı da buldu” dedi.

 

Bakmadan Geçme