Sadet Kansız 'Yarın çok geç olabilir'

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız Fethiye'de hava sıcaklıklarının 0 dereceye kadar düşmesinin ardından don vurmasın diye seralarda nöbet tutan vatandaş ile beraber don nöbeti tuttu.

  • 781
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sadet Kansız 'Yarın çok geç olabilir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de hava sıcaklıkları 0 derecenin altında seyretmesi ile beraber domates üreticileri seralarında sabaha kadar domateslerine don vurmasın diye nöbet tuttu. Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız’da gece saat on ikiden sonra üreticileri seralarında ziyaret ederek sohbet etti. Üreticilerin dertlerini dinleyen Sadet Kansız serada soba yakıp nöbet tuttu.
Haber
“Sadece bugün değil her zaman üreticimizle beraberiz”
Domates üreticisinin ürününe zarar gelmesi hem üreticiye hem de komisyoncusundan halde günlük çalışan işçiye kadar zarar vereceğini belirten Sadet Kansız “Bugün üreticimiz ile beraberiz.Üreticilerimiz gerçekten zor durumdalar.Yetiştirdikleri ürünlerin karşılığını  alamıyorlar. Sadece bugün değil her zaman üreticimizle beraberiz. Onların sıkıntılarını dertlerini dinliyoruz. Üretici malının ucuza gitmesinden ürettiğinin karşılığını alamamasından şikayet ederken tüketici vatandaşlarımızda enflasyonun yükselmesinin ardından artan maliyetlerden dolayı pahalı olmasından şikayet ediyor. Suçlu ne üretici ne de tüketici. Bu durumun bu hale gelmesinden sorumlu olanlar ise sıcacık yataklarında sanki hiçbir sorumlulukları yokmuş gibi uyuyorlar” dedi.
Haber
“Çiftçi üretmekten vazgeçerse  daha kötü günler yaşarız”
Gittikleri her üreticinin “Bir dokun bin ah işit” atasözündeki gibi büyük sıkıntıları olduğunu ifade eden Sadet Kansız “Dinlediğimiz her üretici artan maliyetlere rağmen domatesinin para etmemesinden şikayet ediyor.Geçen seneye göre maliyetlerin % 200 ‘e varan oranlarda artmasına rağmen domatesin hala geçen seneki fiyatlarda satıldığını söylüyorlar. Üreticilerimiz çiftçiliğe küsmek üzere. Çiftçi küserse üretimden vaz geçerse bugünleri arar hale geleceğimizi hatırlatmak isterim. Şu anda ülkemizde en önemli sıkıntılardan bir tanesi üretimim olmaması. Bunun üzerine birde çiftçi üretmekten vazgeçerse  daha kötü günler yaşarız. İktidarın bir an önce çiftçilerimize gereken desteği vermesi lazım. Yaklaşık bir haftadan bu yana düşen hava sıcaklıkları nedeniyle omzuna birde serada yakacak odun parası binen üretici feryat çığlıkları atıyor. İktidarın bu sese kulak vermesi lazım” dedi.

Haber
“Yazıktır ,günahtır”
Çiftçinin borç batağında olduğunu ifade eden Sadet Kansız “Ürettiğinin karşılığını alamayan çiftçi tarlamı sattım ilaç parası ödedim. Traktörümü sattım gübre parası ödedim. Diyerek feryat ediyor.Yazıktır.Günahtır. Üretmek için çırpınan, kazanmak için elinden geleni yapan, ülkenin ekonomisini ayakta tutmak için emek harcayan çiftçiyi yalnız bırakmayın. 4 dönüm serasından 12 bin TL para aldığını ifade eden çiftçilerimiz bir sene çalışıyorum kazandığım bir telefon parası kadar diyor.Duyun bu sesi.Bu sese kulak verin.Yarın çok geç olabilir. “Çiftçi Milletin Efendisidir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün kemiklerini sızlatıyorsunuz. Bugün tarlasında gece gündüz durmadan çalışan üreticilerimiz böyle devam ederse çiftçiliği bırakacaklarını haykırıyorlar.Evlatlarının çiftçilik yapmayacağını daha çok para kazandıkları için başka işlere yöneleceğini söylüyorlar. Yerlilikten, millilikten söz eden iktidarın  gerçek yerli ve milli olan çiftçilerimizin ürettiklerinden vazgeçip tarım ürünlerini ithal etmesi hak mıdır?” diye konuştu. 
HaberHaberHaber

Bakmadan Geçme