Sadet Kansız, Gündem Analiz'deydi

Fethiye Gelecek Partisi İlçe Başkanı Sadet Kansız FRT TV'de her Perşembe saat 21'de yayınlanan Gündem Analiz Programı'na konuk oldu. Kansız programda ülkenin ve Fethiye'nin içinde bulunduğu durumla ilgili konuştu.

  • 1174
Sadet Kansız, Gündem Analiz'deydi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FRT TV’de her Perşembe Saat 21’de yayınlanan Gündem Analiz Programı’nın bu hafta konuğu Fethiye Gelecek Partisi İlçe Başkanı Sadet Kansız’dı. Kansız programda program sunucusu Necati Kanbur’un sorularını yanıtladı.
Gelecek Partisinin neden kurulduğunu ve siyasete girişini açıklayan Sadet Kansız “ Gelecek Partisi ihtiyaçtan dolayı kuruldu. Bütün kurumların görüşlerini alarak bunların neticesinde ekonomimizi oluşturacağız.  Yeni bir siyasetçiyim. Genel başkanımızı Ak Parti zamanından takip ediyordum. Biz de Türkiye’nin iyi yönetilmediği, kötüye gittiğini gördüğümüzden dolayı siyasete girmeye karar verdik. Gelecek Partisi’yle siyasete başladım’’ dedi.
“ÜRETİM YOK’’
Ülkemizde üretimin olmadığından bahseden Kansız“ İlk kez böyle bir kriz manzarasıyla karşı karşıyayım. Öncelikle üretim yok. Üretimin olmadığı yerde her şey dolara bağlı durumda. Tükettiğimizi üretemediğimizden dolayı dışarıya bağlıyız’’diye konuştu.
 “ALDIĞIMIZ AŞILARIN ETKİSİ OLMADI’’
Aldığımız aşıların etkisinin olmadığını ifade eden Kansız“ Yeterli önlemlerin alındığını sanmıyorum. İlk aşımızı Çin’den aldık. Sonra Almanya ve Rusya’dan aldık. Aldığımız aşıların hiçbirinin etkisi olmadı. Aşı olmadan gelen insanlar ülkemizde elini kolunu sallayarak dolaşıyorlar. Yeterli önlemleri almıyoruz. Sağlıkta öndeyiz diyorlar ama hastanelerimizde cihaz yok’’ifadelerini kullandı.
“SINIFLARIN SAYILARININ AZALMASI LAZIM’’
Okullardaki sınıfların sayılarının azalmasını vurgulayan Kansız“ Okullarda gerekli önlemlerin alındığını düşünmüyorum. Maske mesafe kurallarına uyulmuyor. Aşılarımızı tamamlamamız gerekiyor. Okullar dezenfekte edilmeli, sınıflar çoğaltılmalı ve sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin sayıları azaltılması lazım. Koronada uzaktan eğitim çıkarıldı. Çoğu kişinin evinde internet yoktu.MEB organize olamadı.1 yıla yakın millet uzaktan eğitimle kandırıldı’’dedi.
“İBAN VERDİLER’’
Halktan 10 TL yardım için İBAN verdiler diyen Kansız“ Pandemide ağır darbe aldık. İşverene devlet tarafından destek olunmadı. İlk başlarda devlet bir maske bile veremedi. 10 TL yardım için İban verdiler. Pandemide insanlar çok zor zamanlar geçirdi’’diye konuştu.
“FİRMALAR ELİNDEKİ MALI SATMAK İSTEMİYOR’’
Firmalar elindeki malları satmak istemiyor diye konuşan Kansız“ Faiz düşürüldü. Doların çıkacağını herkes biliyordu. Dolarla ürün alıyoruz. Düşük faiz ile kredi çekip dolar yükseleceğinden kredi aynı fiyattan ödenmeyecek. Firmalar elindeki malı geri yerine koyamayacakları için satmak istemiyor’’dedi.
“BEN ASGARİ ÜCRETİN 3300’ÜN YUKARISINA ÇIKACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM’’
Asgari ücretle ilgili konuşan Kansız“ Ülkemiz şuan ekonomik olarak kötü durumda.Ben asgari ücretin 3300TL’nin yukarısına çıkacağını düşünmüyorum. 5000TL’nin  altında bir asgari ücret açlık sınırıyla kafa kafaya geliyor. Asgari ücret 5000 TL bile olsa şuan ki pahalılıkla yaşamak zor. Fiyatlar düşürülsün. İnsanların alım gücü alt seviyeler de olsun ki ona göre alım gücümüz olsun. Her gün fiyatlar değişiyor. Hayatımız dolara bağlanmış durumda’’ diye konuştu.
“GELECEK PARTİSİNE ÜYE OLANLARIN ÇOĞU AK PARTİ’DEN’’
Gelecek Partisi’ne üye olanların çoğu Ak Parti’den diye konuşan Kansız“ Gelecek Partisi ekonomi politikamızda  bütün kurumların görüşlerini alarak bunların neticesinde ekonomimizi oluşturacağız. Gelecek Partisi olarak çalışmalarımız devam ediyor. Sokaktaki vatandaşı dinleyecek bir partiyiz. Şuan da oylarımız 7.6 civarında bulunuyor. Her geçen gün üye sayımız artıyor. Gelecek Partisi’ne üye olanların çoğu Ak Parti’den’’ dedi.

“DEVLETİN FETHİYEDE BİR YATIRIMI YOK’’
Devletin Fethiye’ye bir yatırımı olmadığını söyleyen Kansız“ 20 yıldır Ak Parti iktidarda. Devlet olarak buraya bir yatırımı olmadı. Yapılan tek yatırım Göcek Tünelidir. Milletimiz o tünelden geçerken resmen soyuluyor. O tünel de başka bir işletmeye devredildi. Söğüt Fethiye arası tünelimiz seçimden önce durduruldu. Seçim sonrası tamamen terk edildi. Seydikemer Kaş arası sahil yolu da yine aynı şekilde bir çalışıp bir çalışmıyor’’ diye konuştu.
“FETHİYE OTOPARK SORUNU GİDERİLMESİ GEREKİYOR’’
Fethiye’nin trafiği hakkında konuşan Kansız “ Fethiye’nin otopark sorununun giderilmesi gerekiyor. Katlı otoparkla  trafik sorunu çözülebilir. Otogar ve sanayi şehir dışarı alınabilir. AVM farklı bir yere yapılabilirdi. Şuan okullar şehir içinde olsaydı trafik daha kötü olurdu’’dedi.
“İMAR AFFI ALIŞKANLIK HALİNE GELDİ’’
İmar affı alışkanlık haline geldi diye konuşan Kansız“ Devletten af bekleyen herkes kaçak yapı peşine düşmüş. Fethiye bir kaçak şehir haline geldi. Ben kaçak yapılanmaya karşıyım. Kaçak yapının bir alt yapısı yok. Elektriği suyu yok. Bunun devlete de kaybı var Mimarlarımız mühendislerimiz bu işten mahrum. Bu şehirleşme ve planlamaya bir dur denmesi lazım.
“HASTANELERİMİZ KALDIRMIYOR’’
Hastanelerin yetersiz olduğunu söyleyen Kansız“ Şu anki hastaneler kaldırmıyor. En acil konu hastane. Hastane yerinde duruyor.İnsanlar çoğalmış. O zamanın nüfusuna göre şehrin nüfusu 3 kat artmış. Pandemi de bizim ülkemiz birçok ülkeye cihaz gönderdi. Bunlara bizim ihtiyacımız var.Biran önce anjiyo cihazına ihtiyacımız var. İnsanlarımız farklı şehirlere gitmesin’’dedi.

Sadet Kansız, Gündem Analiz'deydi
Sadet Kansız, Gündem Analiz'deydi
Sadet Kansız, Gündem Analiz'deydi
Sadet Kansız, Gündem Analiz'deydi

Bakmadan Geçme