Saatcı ''Yapamıyorsanız Bırakın''

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Ölüdeniz'de seyir terasları bölgesine asılan billboardlar hakkında Behçet Saatcı açıklamalar yaptı

  • 5643
Saatcı ''Yapamıyorsanız Bırakın''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Ölüdeniz’de seyir terasları bölgesine asılan billboardlara, sosyal medyadan vatandaşlar büyük tepki göstermiş, tepkiler üzerine billboardların bir kısmı kaldırılmıştı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da, CHP’li Belediye Meclis üyeleri ve bölge turizmcileriyle birlikte Ölüdeniz’de basın açıklaması yaparak, “Dünya’nın ve bizlerin gözbebeği Ölüdeniz’imizin önceliği billboard değil, alt yapıdır.  Yapamıyorsanız bırakın, biz yapalım!” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Ölüdeniz’de neredeyse her caddeyi billboardla doldurması, sosyal medya kullanıcıları ve özellikle Ölüdeniz’deki turizm işletmecilerinin tepkilerine yol açmıştı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, beraberinde Başkan Yardımcısı Mete Atay, CHP Belediye Meclis Üyeleri Talat Ersoy ve Ünsal Erişgen, İyi Parti Meclis Üyesi Mehmet Ünsal, çok sayıda turizmci işletmeci Büyükşehir Belediyesi’nin bu tavrına tepki koymak için basın açıklaması düzenlediler.

Behçet Saatcı ''Fethiye’mizin ve Ölüdeniz’mizin yanlışlarını dile getirmek, şuan bizim konumumuz gereği görevimizdir. Hisarönü’nde lağımlar sokaklardan akarken, Ölüdeniz’deki arıtma iki sezondur yarım yamalak dururken, Ölüdeniz’de yağmur drenaj yapılmamışken, larva ile mücadele, otoparkla ilgili sıkıntılar varken Ölüdeniz’ibillboardlarla kapatmak iş midir? Ayrıca kaldırımlara konulan duraklardan bebek arabaları dahi geçemiyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi buraları ihaleye çıkarmış. Buralar hepimizin nefes aldığı yerler. Ölüdeniz semalarını seyrettiğimiz bir bölge. Para lazımsa söylesinler, biz gerekirse bu kazanacakları parayı işletmecilerden, kendimiz toplar veririz'' dedi.

Başkan Saatcı, “Ölüdeniz’in 1 yıllık geliriyle bu sorunları aşabiliriz”

MUÇEV’e de sitem eden Başkan Saatcı, “Bir sitemim de MUÇEV’e! Buraların gerçek sahibi Ölüdeniz’liler, bizleriz. Buranın gelirinin bir yıllığını bize bıraksalar, Ölüdeniz’de ne alt yapı işi kalır, ne de üst yapı işi kalır. ” diye konuştu.

Turizmci Mehmet Biçer ise, Başkan Saatcı’nın sözlerinin tamamen arkasında olduklarını belirterek, “Turizmde çevre ve görüntü kirliliği çok önemlidir. Sayın Behçet Saatcı’nın gürültü ve çevre kirliliği ile yapmış olduğu mücadeleyi her yerde anlatıyoruz. Yetkiler dışında böyle görüntü kirliliği olunca baş belamız oluyor. Destek bekliyoruz. Bunlar çözülür. Yeter ki Sayın Behçet Başkana bıraksınlar” dedi.

CHP’li Erişgen, “Bunu kabul etmiyoruz”

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ünsal Erişgen ise, “Ölüdeniz ÖÇK bölgesi. Adı üzerinde özel bir yer. Ne yazık ki burası rant bölgesine dönüşmüş vaziyette. Ölüdeniz manzarası olan bir noktanın billboarlarla doldurulmasını hiçbirimiz kabul etmeyiz. Fethiye’nin bu konuda elinden geleni yapacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

CHP’li Ersoy, “Fethiye için kim doğru işler yaparsa onunlayız”

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Talat Ersoy da, “Fethiye için kim doğru işler yaparsa, biz onun yanındayız. Fethiye için bir çivi çakan, doğru adımlar atan kim varsa onun yanında olduğumuzu daha önce de belirtmiştik. Bu konuda da turizmci arkadaşlarımızın duyarlılığını kutluyorum. Bizim her zaman Fethiye için birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

İYİ Parti’li Ünsal, “Daha büyük sorunlar var”

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi ve turizmci Mehmet Ünsal ise, “Buradaki billboardlar söküldü, yanlış olduğu için söküldü. Billboarlardan önce yağmur drenajın, yolların yapılması gerekirken, Ölüdeniz’in bunlara ihtiyacı yok. Var olan problemleri önce bir çözelim. Yetkililer gelsin, turizmcileri bir dinlesin. Buradaki duyarlı arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Turizmci Yılmaz, “Sözün bittiği yerdeyiz”

Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve turizmci arkadaşlara duyarlılığından dolayı teşekkür eden Selamettin Yılmaz ise, “Sözün bittiği yer. Büyükşehir rant getirecek, üç beş kuruş getirecek şeylerle uğraşıyor. Büyük problemler göz ardı ediliyor. Bir şey yapılmadan önce bizlere gelip sorulursa, bizler de dilimiz döndüğünce bir şeyler söylemeye çalışırız. Yanlıştan en azından manzara kapatan kısımdan dönüldü. Diğerlerinde de inşallah aynı kararı vereceklerdir” dedi.

Turizmci Okar, “Tüm sorunlar bitti de bu mu kaldı?”

Billboarlar asılırken burada olduğunu ve tepkisini daha önce de dile getirdiğini ifade eden Ragıp Okar da, “Mete Atay’ı hemen aradım. Kendileriyle alakası olmadığını bize söyledi ve hemen zabıtaları göndertti. Ben işletmeciyim halen atık suyla uğraşıyoruz. Binlerce prosedürle uğraşıyoruz. Yani Ölüdeniz’in tüm problemleri bitti de bu mu kaldı?” şeklinde konuştu.

Korba, “Adam akıllı hizmet alamadık”

Turizmci Mustafa Korba da, Büyükşehir Yasası’ndan sonra hiçbir hizmeti adam akıllı alamadıklarını ifade etti. Yaşadıkları sıkıntıları sadece billboard olmadığını söyleyen Korba, “Herkesin kendine özgü bir yöresel değeri vardır. Bu yöresel değerlere sahip çıkılarak çalışmaların yapılmasını rica ediyoruz” dedi.

Başkan Yardımcısı Atay, “Ölüdeniz Türkiye’nin reklam yüzüdür”

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay ise, “Sosyal Medya’da insanların göstermiş olduğu tavır, Fethiye Belediyesi’nin de yapmış olduğu çalışmalar neticesinde sadece burası kaldırıldı. Sadece buranın kaldırılmasıyla değil, çevre ve görüntü kirliliği yapan tüm billboardların kaldırılmasını rica ediyoruz. Başkanımızın söylediği sorunların ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Billboardlardan kazanılacak olan rakam buradaki otellerin 2 veya 3 günlük geliri. Biz kendi aramızda para toplayıp, Büyükşehir’e verelim, yeter ki bunlar buradan kalksın. Ölüdeniz Türkiye’dir. Ölüdeniz Türkiye’mizin tüm tanıtım görüntülerinde vardır. Buraya lütfen sahip çıkalım” dedi.

Yorumlar 1
biray köse 09 Haziran 2018 02:22

sayın başkan fethiye belediyesine .ölüdeniz belediye başkan yardımcınıza fethiye zabıta müdürünüze ölüdeniz zabıta memurlarına dilekçelerle ve sozlü olarak defalarca müracatlar yaptım acaba üst yol ovacık caddesi olarak da geçiyor siz kendiniz babadağ çıktınız bizzat bu gün seyır tepesindesizin yanınızda yardimciniza söyledim.kaldirimin üstü işgal ediliyor turistler ve bebekler yaşlılar geçemiyor diye siz şimdi çıkmışsınız böyle bir beyanat veriyorsunuz.bence ilk önce siz ve memurlarınız ı görevini yapıp yapmadığinı kontrol edip ondan sonra böyle bir eleştiri yapsanız daha iyi olurdu.....

Bakmadan Geçme