PROJEDE 1. OLDULAR, RÜYA GİBİ BİLİMSEL GEZİ YAPTILAR

2019 Türkiye Gençler Su ödülü proje yarışmasında dereceye giren Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, İsviçre ve Fransa sınırında yer alan dünyanın en büyük parçacık fizik laboratuarını gezip ödüllerini aldılar.

  • 1865
PROJEDE 1. OLDULAR, RÜYA GİBİ BİLİMSEL GEZİ YAPTILAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrencileri Birsen Beril Bildirici ile Elifnaz Saatcı öğretmenleri Ayten Taş ve Dilek Aliosmanoğlu rehberliğinde katıldıkları proje yarışmasında Türkiye'de tüm rakiplerini geride bırakıp, 1. olmuşlardı. Daha önce Ankara'da ödülleri verilen öğrenciler, bu kez öğretmenleri ve 28 öğrenci ile birlikte İsviçre-Fransa sınırındaki Cern kentine davet edildi. Burada projelerini anlatma fırsatı bulan ve ödüle layık görülen
Fizik Öğretmeni Ayten Taş, Biyoloji Öğretmeni Dilek Aliosmanoğlu ve öğrenciler, Dünya Su Ödülü proje yarışmasında Fethiye, Muğla ve Türkiye'nin adını duyurdular.

2019 Türkiye Gençler Su ödülü proje yarışmasında 1.'liği kazanarak çeşitli ödüllere layık görülen Fethiye Belediye Fen lisesi öğrenci ve öğretmenleri Cern kentindeki Avrupa Nükleer Araştırma Merkezinin laboratuarlarında bilimsel incelemelerde bulundular. Merkez hakkında yetkililerden bilgi alan Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrencileri, sordukları sorularla yetkilileri terlettiler. Cern kentine yapılan bilimsel gezinin çok faydalı geçtiğini belirten Belediye Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri, ''Bundan böyle aldığımız bilgiler eşliğinde sonuca odaklı pek çok projeye imza atmak istiyoruz. Cern'deki gezi çok başarılı geçti'' ifadelerini kullandılar.

Bakmadan Geçme