PASPATUR ÇARŞISINA HAYAT GELDİ

Fethiye'de yeni kurulan Paspatur Yaşam Derneği tarafından tarihi Paspatur çarşısına ilgiyi arttırmak, eski hareketli günlerine döndürmek amacıyla her ay etkinlik düzenlenecek. Paspatur çarşısında ilk kez düzenlenen sokak defilesi büyük ilgi ile karşılandı. Çarşı esnaflarında çalışan kızların ve kadınların usta mankenlere taş çıkarttığı defileyi yöredeki yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi ile izledi. Dernek Başkanı Çağatay Aras, ''Biz Paspatur'un üzerindeki ölü toprağını bir şekilde atmak istedik. Esnafı hareketlendirmek istedik'' dedi.

  • 3519
PASPATUR ÇARŞISINA HAYAT GELDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Paspatur çarşısı 37. Sokakta düzenlenen sokak defilesi yerli ve yabancı turistler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.  Sokak defilesinde; Paspatur çarşısında hizmet veren Rodos ve Bermod Deri, Unique World ve Şaman Butik firmalarının çalışanları kızlar ve kadınlar müzik eşliğinde ürünlerini tanıttılar. Amatörce çıktıkları sokak defilesinde usta mankenlere taş çıkartan kızlar ve kadınlar, sık sık alkışlandılar. Büyük hareketin geldiği çarşıdaki İngiliz turistlerin yanı sıra Çinli ve Hollandalı turistler de defileyi cep telefonları ile görüntüleyip sosyal medyada paylaştılar. Birbirinden değişik deri ve yazlık kreasyonların sergilendiği defilede amatör mankenler, izleyenlere zaman zaman çiçekler de dağıttı.
''HAREKET GETİRMEK İSTEDİK''

Paspatur Yaşam Derneği kurucu Başkanı Çağatay Aras, ''Tarihi Paspatur çarşısına hareket getirmek, sosyal ve kültürel değerlerini gün yüzüne çıkarmak ve Paspatur’u eskisi gibi bir yaşam alanı yapmak amacıyla Paspatur Yaşam derneği tarafından düzenlenen etkinlikler her ay yapılacak'' dedi. Aras, “Derneğimiz mahalli seçimlerden bir ay önce kuruldu. Derneğimizi kurmaktaki sloganımız ‘Başka Bir Paspatur Mümkün’ dü. Çünkü Paspatur sadece şu an değil, 2 bin 500 yıldır bu medeniyetin merkezinde bir alandır. Biz Paspatur’un üzerindeki ölü toprağını bir şekilde atmak, esnafı hareketlendirmek istedik. Herkeste bir umutsuzluk hakimdi. Paspatur gitgide değerini yitiriyor diye hissettik. Arkadaşlarla beraber toplantılar yaptık. Herkes aynı heyecanı paylaştı. Seçimden sonra Alim Başkanımız destek olacağını söyledi. Biz artık Paspatur Old Town dediğimiz ‘Paspatur Eski Şehir’ markası altında bütün dünyada tanınarak eski günlerine dönmesini arzu ediyoruz. Çünkü biz herhangi bir yabancı yere gittiğimizde her zaman önce Old Town’u geziyoruz. Fakat Fethiye’de bunun gitgide azaldığını gördük ve bir takım isteklerimiz var. Biz her şeyi belediyemizden beklemiyoruz. Bu defile de esnafın tamamen kendi çabası sonucu oluşan bir etkinliktir. Belediyemizin panomuzda ismi vardır. Belediyemiz manevi olarak arkamızdadır ama bizim beklentimiz belediyemizden daha büyük. Biz bunun için gerekli sözleri aldık” ifadelerini kullandı.
''PASPATUR'A HAYAT GETİRECEĞİZ''

Paspatur Yaşam Derneği başkan yardımcısı Cem Kemalettin Güler de “30 yıldır Fethiye’de yaşamaktayım ve 15 yıldır da Paspatur’da esnaflık yapmaktayım. Burada bir yaşam eksikliği var ve buraya bir hayat getirmemiz lazım dedik. Paspatur'a bu hayatı getireceğiz'' dedi. Güler; ''Bu akşam güzel bir etkinlik düzenledik. Bu ay sonuna doğru yine bir etkinlik düzenleyeceğiz ve bundan sonra yaz döneminde her ayın ilk Cumartesi günü etkinliklerimizi devam ettireceğiz. Yani 6 ayda 6 etkinlik yapacağız. Paspatur’da bir yaşam eksikliği var. Paspatur’a hayat getireceğiz. Paspatur Fethiye’nin kalbi ve çok önemli değerlere sahip bir yer. Şu an insanlar Paspatur'u konuşuyor. Çok güzel bir ortam bakar mısınız? Şu anda Paspatur dünyaya açılıyor. İstediğimiz canlılık bu değil mi? Gerçekten Paspatur yaşamalı.Fethiye'nin kalbi böyle atmalı” dedi.

''SOKAK DEFİLESİ 10 NUMARA''

 “Paspatur’a hareket getirmek ve popülerliğini arttırmak için dernek olarak “Başka Bir Paspatur Mümkün” sloganıyla ilk etkinliğimizi gerçekleştirmekteyiz'' diyen Paspatur Yaşam Derneği yönetim kurulu üyesi Cenap Mirzeoğlu da ''Bu etkinliği düzenlerken belediyemiz de arkamızda oldu. Bu akşam güzel bir soksa defilesi düzenlemekteyiz. 10 numara oldu. Daha da iyi olacak. Yatırımlarımız da var. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.
''ÇOK EĞLENDİK''

Fethiye'nin tarihi Paspatur çarşısında ilk kez düzenlenen sokak defilesinde podyuma çıkarak usta mankenlere taş çıkartan genç kızlar, kreasyonları tanıtırken, ''İlginin üzerimizde olması bizleri eğlendirdi. Gerçekten çok hoş ve çok keyifli saatler yaşadık. Paspatur çarşısına hareket getirmek için bundan sonra düzenlenecek etkinliklerde de en önde olacağız. Aslında mankenlik zor. İleride manken olmayı düşünmüyoruz'' ifadelerini kullandılar.
 

 

Bakmadan Geçme