Özenç -Kadınlar Sahipsiz Değildir-

Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği üyeleri kahvaltılı toplantıda bir araya geldiler

  • 1408
Özenç -Kadınlar Sahipsiz Değildir-
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği üyeleri kahvaltılı toplantıda bir araya geldiler. Kadın üyeler şiddet ve ensest olaylarının peşini bırakmayacaklarını, mağdurların sonuna kadar destekçileri olacaklarını ifade ettiler.

 

Fethiye'de kadına yönelik şiddetle mücadele alanında çalışmalar yürüten bir kadın grubu olarak 2018 yılı nisan ayında kurulan Fethiye Kadın ve Dayanışma Derneği üyeleri Akarca Mahallesi’nde Kahvealtı Cafe’de bir araya geldiler. 20 üyesi bulunan derneğin üyeleri gelecek projeler hakkında da görüş alışverişinde bulundular. Daha önce şiddet ve ensest konusunda bilgilendirmeler yapan, bu şekilde olayların takibini yaparak, hem hukuki hemde diğer alanlarda tam destek olan dernek, bundan sonraki süreçte de faaliyetlerini giderek arttırma kararı aldı.

Dernek adına açıklama yapan Hayel Özenç, katılan tüm üyelere teşekkür ederek “Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yaratmış olduğu ayrımcılık,ötekileştirme nereden ve kimden gelirse gelsin her türlü şiddete karşı mücadele etmeyi hedef haline getirmiş kadın grubu olarak kadınlarla birlikte kadınlar için mücadelemize devam edeceğiz. Şiddet yaşadığını fark eden ve yaşadığı şiddetten kurtulmak isteyen kadınlarla birlikte güçlenmek ve şiddete dur demek için bir aradayız. Bundan sonraki süreçte her zaman bu tür olayların peşini bırakmayacağız” dedi.

Bakmadan Geçme