Özdemir, '3 Aralık'ta engellilerin sorunları konuşulmalıdır'

Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesi Başkanı Mehmet Özdemir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Özdemir, 'Her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak değerlendirilmektedir. Birçok kurum ve kişiler bugünü kutlama havasında değerlendirmeyi uygun bulsalar da aslında engellilerin problemleri ve hangi yollarla çözüleceği konuşulmalıdır' dedi.

  • 600
Özdemir, '3 Aralık'ta engellilerin sorunları konuşulmalıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Türkiye Görme Engelliler Derneği Muğla Şubesi Başkanı Mehmet Özdemir, “Her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak değerlendirilmektedir. Birçok kurum ve kişiler; bugünü kutlama havasında değerlendirmeyi uygun bulsalar da; aslında bugün engellilerin problemleri ve bu problemlerin hangi yollarla çözüleceği konuşulmalıdır. Ayrıca, geçmişten bugüne kadar engellilere yönelik yapılmış olan faydalı çalışmaları anlatılması da hem yerel yönetimler, hem de merkezi yönetimin engellilere yönelik verdiği hizmetler anlatılması şeklinde de değerlendirilebilir” ifadelerini kullandı. 

Açıklamasını sürdüren Şube Başkanı Özdemir, “Ülkemiz ve tüm dünyayı etkileyen Kovid-19 yeni engellilerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Daha fazla engelli oluşmasın diye neler yapılması gerektiği de bugünün konularından en önemlisi olmaktadır. Biz Türkiye Görme Engelliler Derneği olarak bize rağmen, bizim adımıza, asla sloganıyla yola çıktık. Bu çerçevede bizimle ilgili yapılacak tüm çalışmalarda söz ve karar sahibi olmak istiyoruz. Kovid-19 hastalığında engellilere sağlık görevlileri nasıl bir hizmet sunmaktadır? Bununla ilgili yerel ve merkezi yönetimin bir politikası ve çalışması var mıdır? Engelsiz günler dileyerek engellilerin önündeki engellerin kalkması umuduyla” dedi.  


 

Bakmadan Geçme