Özcan: 'Gıda Fiyatlarındaki Artış Sürüyor'

CHP Muğla Ula İlçe Başkanı Hüseyin Özcan, market fiyatlarındaki artış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılmasını istediği Tarım Kooperatifi marketlerini değerlendirdi.

  • 659
Özcan: 'Gıda Fiyatlarındaki Artış Sürüyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla açılan Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerinde fiyatların normal marketlerle aynı olduğuna vurgu yapan CHP Muğla Ula İlçe Başkanı Hüseyin Özcan, “Tarım Kooperatifi marketlerinin diğer marketlerden farkı yok. Hatta bazı ürünler orada daha pahalı. Ekonomiyi düzeltmek için çalışmayan iktidar, market açarak gıda fiyatlarını düzenlemeye çalışıyor. Tekel oluşturan zincir marketleri denetlemek, fabrikalardan çıkan ürünlerin fiyatlarını düzenlemek yerine kendileri de mevcut sistemin parçası olarak market işine girdiler. Küçük esnaf tamamen bitsin diye uğraşıyorlar” dedi.
FİYAT ARTIŞLARI TEKELLEŞMEDEN KAYNAKLANIYOR
Başkan Özcan, "Çiftçi üretiyor. Ürettiğini toptancıya satıyor. O sattığı ürün şehre gidene kadar zam üstüne zam yiyor. Üretici aracıların kazandığı parayı kazanamıyor. Denetlenecekse bu sistem denetlenmeli. Göstermelik denetimlerle fiyatlar düşecek demek halkın aklıyla alay etmektir. Düşecek denilen fiyatlar her gün artıyor" ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme