ÖTV İNDİRİMİ BEKLENTİSİ ALIMLARI ETKİLEDİ Mİ?

Son günlerde gündemdeki yerini koruyan ÖTV indirimi beklentisi, ikinci el araç piyasasını durma noktasına getirdi. İkinci el alım satım yapan Özeloğlu Otomotiv yetkilisi Oğuz Özeloğlu piyasayı FRT TV mikrofonlarına değerlendirdi. Son zamanların gündemi olan ÖTV indirimi beklentisi, ikinci el araç piyasasını yakında etkiledi. Piyasa durma noktasına kadar geldi. İkinci el alım satım yapan Özeloğlu Otomotiv yetkilisi Oğuz Özeloğlu, piyasa hakkında FRT TV mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

  • 1021
ÖTV İNDİRİMİ BEKLENTİSİ ALIMLARI ETKİLEDİ Mİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ÖTV DÜŞECEK ALGISI YARATILDI
ÖTV düşecek algısı yaratıldı diyen Özeloğlu Otomotiv Yetkilisi Oğuz Özeloğlu,’’ Ege Üniversitesi mezunuyum. Biz oto merkezi bayisiyiz. Aynı zamanda Özeloğlu Otomotiv olarak yerli firmayız. Pegasus Rent a Car Özeloğlu İnşaat olarak bu sektörde 15 yıldır varız ve devamını getirmeyi hedefliyoruz. 26 Ekim 2021’ de yayınlanan Vergi Usul Kanunundaki bazı maddeler Bakanlar Kurulundan Cumhurbaşkanlığı’na geçecek. Şu an tek yetkilimiz Cumhurbaşkanı oldu. Yasada şu an ÖTV düşecek algısı yaratıldı ve bu baskı 2. El sektörünü vurdu ve şu an piyasa durgun. Vatandaş bekliyor. Bunun bir sebebi de seçimle oluşması açıkçası ve piyasa şu an hareketsiz. 2022 yılı geçen yıllara göre % 58 oranında araç kapasitesi düşmüş durumda. Temmuz ayında da %38’lik bir düşüş var ve bu sektör açısından ciddi bir rakam. Geçen yıla göre %58’lik bir düşüş var. Bunun sebebi hem çıkan haberler hem de ÖTV indiriminin gelmesi piyasayı etkiler ancak döviz kurundaki dalgalanma, kredilerdeki 48’lerden 36’ ya düştü. 36 ay 24’ e düştü. Kredi oranlarının artması, sigortaların artması vatandaşın alım gücünü düşürdü. O yüzden baya bir düşüş var’’ dedi.
VATANDAŞIN ALIM GÜCÜNÜ ETKİLEDİ
Artan fiyatlar hakkında konuşan Özeloğlu,’’ Geçen sene yakıtlar 7-8 lirayken 30 liraya kadar yükseldi. Sigorta poliçeleri 1250 lirayken şu an 2500 en düşük poliçe. Kaskolar 4 bin lira iken 10 bin kusürlere çıktı. Bu vatandaşın alım gücünü etkiledi. İnsanlar önceden bir araç alıyordu, kredi ile kredi oranları yükseldi. Aracın yakıtını mı düşünsün, kredi ödemeyi mi düşünsün, lastik fiyatlarını mı düşünsün. O yüzden en iyisi almayayım diyor’’ ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme