ORGANLARIN BAĞIŞLANAMAMASI İNGİLİZ AİLEYİ ÇOK ÜZDÜ

Muğla'nın Fethiye ilçesine tatile gelen İngiliz turist beyin kanaması geçirince kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşti.

  • 1300
ORGANLARIN BAĞIŞLANAMAMASI İNGİLİZ AİLEYİ ÇOK ÜZDÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'ye geçtiğimiz ay sonunda İngiltere'den tatile gelen Çalış plajında bir yakınlarının yanında tatil yapan Ian Merrılees muır, 2 Haziran günü rahatsızlandı. Sağ tarafında hafif felç ve konuşma bozukluğu yaşayan 79 yaşındaki İngiliz turist, ambulansla Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesine kaldırıldı. Beyin kanaması teşhisi konulan İngiliz turist için yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Hastane yetkilileri İngiliz turistin yakınları ile görüşüp organ bağısında bulunup bulunmayacaklarını sordu. Ian Merrılees muır'ın eşi Barbara Muır, organlarının bağışlanması için vasiyeti bulunduğunu da bildirdi. Bunun üzerine Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi yetkilileri organ bağış merkezi ile temasa geçti. İngiliz turistin kalp, karaciğer, iki böbreği ve diğer organları için bekleyen hastalar olduğu bildirilince organ bekleyen Türk hastalar umutlandı. Hastane yetkilileri, gece yarısından sonra Fethiye'ye gelecek ekiplerin organları alıp götüreceklerini ifade ettiler ancak yapılan tüm araştırmalara rağmen İngiliz turistin organlarını alacak hasta tespit edilemedi. Ayrıca İngiliz turistin yaşlı olmasının da organ bağışının yapılamamasında etkili olduğu öğrenildi. Hastane yetkilileri ve gazeteciler donör olan İngiliz turistin organlarının hastalara ulaştırılmasını sağlayacak ekipleri, sabaha kadar umutla beklediler. Beyin ölümü gerçekleşen İngiliz turist, nakil yapılacak hasta olmayınca sabah saatlerinde vefat etti.

''EŞİM ÇOK İSTİYORDU''
54 yıllık hayat arkadaşının çok sevdiği Türkiye'de Fethiye'de hayatını kaybetmesi ve çok istediği halde organlarının Türk hastalara umut olamamasına üzülen 75 yaşındaki Barbara Muır, kızları Aılsa Mc Mullan ve Avrıl Green ile birlikte FRT Televizyonuna konuştu. Barbara Muır, ''Eşim Türkiye'yi Fethiye'yi çok seviyordu. 28 Mayıs'ta Fethiye'ye tatile geldik. 2 Haziran'da semptonlar göstermeye başladı. Sağ kolunda güç kaybı ve konuşma bozukluğu yaşandı. Hastaneye kaldırdık. İyileşemedi. Beyin kanaması sonucu bitkisel hayata girdi. Organlarının bağışlanmasını istemişti. Hastane yetkililerine bildirdik. Ancak kendisinin de yaşlı olması nedeniyle şüphesi vardı ama sağlam organlarının Türk hastalara umut olmasını istemişti. Biz isteğinin gerçekleşememesine çok üzüldük. Onun yokluğu bizim için çok zor olacak. 54 yıldan beri birlikte yaşadığımız alışkanlıklar geride kaldı. Keşke organları bağışlanabilseydi... Birkaç kişiyi hayata tutundurabilseydi. Bunu çok arzuluyordu. Bizler organ bağışı konusunda pozitif bakıyoruz. Hayat vermek için organ bağışı şart. Türk, İngiliz fark etmez. Mutlaka organ bekleyenlere umut olmak zorundayız'' ifadelerini kullandı. Kızları Aılsa Mc Mullan ile Avril Green de çok üzgün olduklarını belirterek; ''Hayatta en çok istediği organlarının hastalara umut olmasıydı. Ama olamadı. Bizler de organlarımızı onun gibi bağışlıyoruz'' ifadelerini kullandılar.
İngiliz turist Ian Merrılees muır'ın cenazesi 10 Haziran Pazartesi günü İngiltere'ye götürülecek.

ERDOĞAN CANKUŞ-FETHİYE

Bakmadan Geçme