Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın

Trafik bilincinin yaygınlaştırılması için başlatılan 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' kampanyası kapsamında Seydikemer'de de uygulama yapıldı.

  • 829
Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanlığı trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 81 ilde eş zamanlı uygulama yaptı. 

Seydikemer'de 5 ayrı noktada yapılan uygulamada yaya geçitlerinin sürücüler tarafından fark edilmesi, yaya geçitlerinde yayaların geçiş üstünlüğünün olduğu sürücülere hatırlatılırken, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer belediye başkan vekili Yusuf Bağırcı, başkan yardımcısı Ramazan Kaynak, İlçe jandarma komutanı yüzbaşı S. Bahadır İyilikçi, ilçe milli eğitim müdürü Ferah San ve öğrenciler, Kıncılar mahallesi Saklıkent yolu üzerinde trafik ışığı olmayan yaya geçitlerini kullanarak yolun karşısına geçtiler. Yoldan geçen araçları da durdurarak broşür veren öğrenciler sürücülere kolonya ve çikolata ikramında bulundular. 

Seydikemer'de 5 ayrı noktada uygulama yapılırken Kıncılar Ortaokulunun önünde yapılan uygulamaya katılan Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu sürücülerle tek tek konuşarak '' Görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara, durarak ilk geçiş hakkını vermemiz gerekiyor. Bir yaya geçidine yaklaşırken muhakkak hızlarınızı düşürün. Eğer yaya geçidinde bir yaya görüyorsanız muhakkak durun ve o yayanın geçişini tamamladıktan sonra yolunuza devam edin,'' dedi. 

Gökçekuyu ''Anne Babanızı Yayalara Yol Vermeleri Konusunda Uyarın''
Kaymakam Gökçekuyu okul öğrencileriyle de sohbet ederek ; ''Bugün sizlerle yapacağımız programın bir benzeri tüm Türkiye genelinde tüm illerde, tüm ilçelerde sizin gibi kardeşlerimizle yapılıyor.Yaya geçitleriyle alakalı hep beraber bir etkinlik yapacağız. Amacımız Yaya geçitlerinin olduğu yerde araçlarla karşılaştığımız zaman özellikle araç şoförlerinin önce yayaya geçiş hakkını vermesi gerekiyor, beklemesi gerekiyor. Yaya karşıdan karşıya geçtikten sonra araç şöförüde yoluna devam edebilir. Şimdi sizler yarının büyüklerisiniz, aynı zamanda araç kullanacaksınız büyüdüğünüz zaman. Onun için bu bilinci şimdiden bu yaşlarda kazanmanız bizim için çok önemli. Bu alacağınız bilgiler yada bilinç ileride büyüdüğünüz zaman araç kullandığınız zaman mutlaka trafikte uygulamanız gereken kurallar. Yarının büyüklerisiniz ama şuanın da çocuklarısınız. Anneniz yada babanız araç kullanıyor olabilir. Aynı zamanda sizde araçta aileniz ile seyrederken bir yaya geçidine yaklaştığınız zaman anneciğim yada babacığım önce yayaya yol verelim şeklinde ikazda bulanmanızda bizim içinde çok önemli'' dedi. 

Bakmadan Geçme