Önce Spor Yaptılar Sonra Yürüdüler

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğü 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında 'Yürüyorum Sağlıklı Büyüyorum' sloganıyla yürüyüş düzenledi.

  • 1177
Önce Spor Yaptılar Sonra Yürüdüler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğü 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında ‘Yürüyorum Sağlıklı Büyüyorum’ sloganıyla yürüyüş düzenledi.

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında okul çağındaki çocukları spora ve hareketli bir yaşama özendirmek amacıyla öğrenciler ‘Yürüyorum Sağlıklı Büyüyorum’ sloganıyla hem spor yaptılar hem de yürüdüler. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüş etkinliğine Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğüne Ruhsar Doyuk, yürüyüş grupları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Beşkaza Meydanında başlayan yürüyüş etkinliği öncesi öğrenciler vücut ısınma hareketleri yaptılar. Daha sonra yürüyüşe geçen öğrenciler ellerinde ‘Sağlık için yürüyorum’, ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’, ‘En büyük zenginlik sağlık, spor yap sağlıklı ol’ pankartlarıyla Özgecan Anıtına kadar yürüdüler.

‘Yürüyorum Sağlıklı Büyüyorum’ sloganıyla gerçekleşen yürüyüş hakkında bilgi veren Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, “Dünya Sağlık Örgütünün son verilerine göre hareketsiz yaşam, fiziksel hareketsizlik dünya genelindeki ölümlerin 4. Önde gelen risk faktörü olarak belirlenmiştir. Biz de milli eğitim olarak farkındalık oluşturmak, toplumumuzda her yaştan insanın rahatlıkla hayatına hareket getirebileceğini göstermek, yürüyüşü günlük aktivitelerimiz içine rahatlıkla yerleştirebileceğimizi hatırlatmak istedik” ifadelerini kullandı.

 


Bakmadan Geçme