Ölüdeniz'de Ekim bereketi

Ülkemizin büyük bir bölümünde serin ve yağışlı hava etkisini sürdürürken, Fethiye Ölüdeniz'de yaz bitmiyor. Değişik ülkelerden Ölüdeniz'e gelen turistler, Ekim güneşinde sere serpe güneşlenip tatilin tadını çıkarıyor. Özellikle yamaç paraşütü tutkunlarının akın ettiği Ölüdeniz Babadağ'dan uçan turistler, adrenalin depoluyor.

  • 2252
Ölüdeniz'de Ekim bereketi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin büyük bir bölümünde yağışlı ve serin hava etkili olurken, Fethiye Ölüdeniz’de turistler Ekim güneşinde sere serpe güneşlenip; tatilin tadını çıkarıyor. Daha çok Avrupa ülkeleri ile Rusya ve Ukrayna’dan gelen turistler, Ölüdeniz plajlarında Ekim güneşinde bronzlaşıyor. Gün boyu plajın, güneş ve denizin keyfini çıkaran turistler; su sporlarının yanı sıra adrenalin sporu olan yamaç paraşütünü tercih ederek, Ölüdeniz’i gökyüzünden izleme fırsatı buluyor. 

Ölüdeniz sahilinde bulunan kafeleri dolduran yerli ve yabancı turistler havanın güneşli ve güzel olması nedeniyle harika günler geçirirken;Babadağ’ın bin 700 metrelik pistinden kimi tandem (ikili) uçuşa katılıyor, kimi paraşüt tutkunları da single (tekli) uçuş yaparak; adrenalin depoluyor. Yamaç paraşütü yapmak için dünyanın değişik ülkelerinden Ölüdeniz’e gelen turistler, yöreyi iyice canlandırırken; paraşütten inen turistler doğruca soluğu masmavi denizde alıyor. Yamaç paraşütü pilotları ile değişik ülkelerden gelen turistler, “Ölüdeniz’de harika bir hava var. Her şey burada çok güzel. Ölüdeniz, Ekim ayında da yaz gibi” ifadelerini kullandılar. Öte yandan Ölüdeniz;’de hava sıcaklığı 27 derece olarak ölçülürken; deniz suyu sıcaklığının ise 26 derece olduğu öğrenildi.  
 

Ölüdeniz'de Ekim bereketi
Ölüdeniz'de Ekim bereketi
Ölüdeniz'de Ekim bereketi
Ölüdeniz'de Ekim bereketi

Bakmadan Geçme