Müzik Emekçilerin Sorunları Meclise Taşındı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Koronavirüs salgını nedeniyle mağdur olan müzik emekçilerinin sorunlarını meclise taşıdı.

  • 1633
Müzik Emekçilerin Sorunları Meclise Taşındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Koronavirüs salgını nedeniyle mağdur olan müzik emekçilerinin sorunlarını gündeme getirmek için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yazılı olarak cevaplaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Girgin “Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde hayatını müzik yaparak kazanan müzisyen emekçiler çoğu zaman düzensiz, sigortasız, günübirlik işlerde çalışmaktadırlar. Bu nedenle devletin özellikle koruması gereken en korunaksız ve sosyal güvencesiz kesimlerin içinde yer almaktadırlar. Küresel Koronavirüs Salgını nedeniyle alınan haklı tedbirler sonucu bu müzisyenlerin yaşamı alt üst olmuş ve salgın için alınan tedbirlerle işlerini yapamaz duruma gelmiştir” dedi.

DÜZENSİZ, SİGORTASIZ, GÜNÜBİRLİK ÇALIŞANLAR İÇİN TEK ÇÖZÜM : AİLE SİGORTASI

Girgin şöyle devam etti: “Evde karantinada geçirilen süre uzadıkça, düzensiz, sigortasız, günübirlik işlerde çalışanlar daha çok mağdur oluyor. Geçen günlerde Kısa Çalışma ödeneğinin şartsız uygulanması için kanun teklifi vermiş, kısa çalışma ödeneğinin bütün sigortalılar için uygulanmasını istemiştik. İktidar ise teklifimize kısmen karşılık vermiş ve 600 gün olan prim ödeme şartını 450 güne indirmişti.Peki müzik emekçileri gibi sigortasız çalışanlar ne olacak?” dedi.

Girgin CHP’nin aile sigortası önerisini vurguladı: “Tüm diğer kesimlerle birlikte günübirlik çalışarak evine ekmek götüren müzik emekçisi kardeşlerimizin mağduriyeti önlenmeli ve çığlıklarına kulak verilmelidir. Bu amaçla partimizin önerdiği aile sigortası politikası salgın döneminde hemen hayata geçirilmelidir.”

KAYITSIZ ÇALIŞAN MÜZİSYENLERE GÜVENCE SAĞLAYACAK BİR ÇALIŞMAYA İHTİYAÇ VAR Girgin’in Cumhurbaşkanı Yardımsısı Fuat Oktay'a yazılı olarak sorduğu sorular şunlar;

1) Ülkemizde güvencesiz çalışan müzisyenler için acil eylem planı oluşturuldu mu?

2) Küresel Koronavirüs Salgını süresince hayatını maddi olarak idame ettiremeyen müzisyen emekçilere yönelik herhangi bir desteklemeyi hayata geçirmeyi düşünüyor musunuz?

3) Küresel Koronavirüs Salgını ile mücadeleden çıkarmamız gereken önemli derslerden biri, kayıtsız çalışanların bu tarz zorlu süreçlerde daha çok mağdur olduğudur. Uzun vadede, müzisyenlere yönelik, özellikle kayıtsız çalışan müzisyenlere güvence sağlayacak bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

Bakmadan Geçme