Muz Serası Kontrol Edildi

Seydikemer ilçesinin Demirler Mahallesi'nde çiftçilik yapan Hamza Akay tarafından tesis edilen muz seraları İzmir Bornova Zirai Mücadele Enstitüsü ve Müdürlüğü teknik personeli tarafından hastalık ve haşerelere karşı kontrol edildi.

  • 5979
Muz Serası Kontrol Edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer ilçesinin Demirler Mahallesi’nde çiftçilik yapan Hamza Akay tarafından tesis edilen muz seraları İzmir Bornova Zirai Mücadele Enstitüsü ve Müdürlüğü teknik personeli tarafından hastalık ve haşerelere karşı kontrol edildi.

Seydikemer’in Demirler Mahallesi’nde muz serası kurarak örnek oluşturan Hamza Akay, daha verimli muzların yetişmesi amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İlçe ekonomisine katkıda bulunan ve alternatif tarım yöntemlerinin ilçede olabileceğini kanıtlayan Hamza Akay’ın muz serasını kontrol eden İzmir Zirai Mücadele Enstitüsü personeli Ziraat Yüksek Mühendisi Birol Mıhcı, Ziraat Yüksek Mühendisi Ramazan Gencer ve Bölüm Başkanı Dr. Bilgin Güven kontrollerde herhangi bir hastalık ve zararlıya rastlanmadığını bildirdiler.

İSTİHDAM SAĞLIYOR

Konu hakkında bilgi veren işletmenin sorumlu mühendisi İlkay Meltem; 2015 yılının ilk aylarında, 300 dekar alanda örtü altında muz üretimine başladıklarını, gelirinin iyi olduğunu görünce 400 dekara çıktıklarını, yörede 300 kişiye mevsimlik, 50 kişiye ise sürekli iş imkânı sağladıklarını, bölgeye örnek teşkil etmesi açısından önemli ve örnek bir yetiştiricilik olduğunu ifade etti. Ayrıca İzmir Bornova Zirai Mücadele Enstitüsünün ve Seydikemer Tarım ve Orman Müdürlüğünün vermiş olduğu teknik desteğin kendileri için çok önemli ve yol gösterici olduğunu, tesislerini gezen yöre çiftçilerinin de örtü altında muz üretimine önümüzdeki yıllarda başlayacaklarını, yeni tesislerin yapılmaya başlandığını ifade etti.

Bakmadan Geçme