Muhtarlar, günlerini kutladı

19 Ekim Muhtarlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Fethiye'de de törenle kutlandı. Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören çelenk sunumu ile başladı.

  • 1037
Muhtarlar, günlerini kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhtarlar Günü dolayısıyla Fethiye’deki mahalle muhtarları Atatürk Anıtına Çelenk sundu. Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen çelenk sunma törenine Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Suel, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Rüştü Şen, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser, CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, MHP Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura, Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü, diğer mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve birim amirleri katıldı. Törende ilk olarak Fethiye Muhtarlar Derneği çelengi Atatürk Anıtına sunuldu. Daha sonra saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız söylendi. 
 Fethiye Muhtarlar Odası Başkanı Niyazi Canözü günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “19 Ekim 1915 tarihli Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim tarihi Muhtarlar Günü olarak belirlenmiştir. Muhtarlık müessesi kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından birisidir. Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlarımız; milletimizin eli, kolu ve gözü konumundadır. Devletimizin vatandaşlarımıza ulaşması noktasında her zaman en saflarda olan muhtarlarımız, halkımızın kendi içlerinden biri olarak her türlü sorun, sıkıntı ve taleplerini rahatlıkla ilettikleri devletin temsilcisidir. Tarihimizde ilk olarak 19 Ekim 1829’da Osmanlı tarafından ve 1833 tarihinden itibaren Anadolu’nun bütün mahalleleri ve köylerinde hayata geçirilmiştir. Muhtarlık sistemi en eski yönetim sistemlerindendir” şeklinde ifadeler kullandı. Konuşmanın yapılmasının ardından tören sona erdi.

Bakmadan Geçme