MUĞLA'NIN EN GENÇ MUHTARI HACIOSMANLAR'DA

31 Mart Yerel Seçimlerinde Muğla'nın İlçe mahallelerinde birçok muhtar değişti. Değişen muhtarların yaş ortalaması 37'ye kadar inerken en genç muhtar ise Hacıosmanlar'dan çıktı. Son yerel seçimlerle birlikte Muğla'nın muhtarları gençleşti.

  • 4287
MUĞLA'NIN EN GENÇ MUHTARI HACIOSMANLAR'DA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaş ortalaması 37’ye kadar inen muhtarların içinden en genci ise Seydikemer’e bağlı Hacıosmanlar Mahallesi’nden seçildi. Zeytincilik ve narenciyeyle geçimini sağlayan 100 haneli ve 300 nüfuslu Hacıosmanlar Mahallesi’nin yüzde 90’ı yaşlı kesimden oluşuyor. 25 yaşındaki muhtar Zafer Arıcan aynı zamanda üç fakülte bitirmiş.

 

Muhtar Arıcan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Halkımız beni bu göreve layık gördü. Biz de elimizden geldiğince görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Büyüklerimize danıştık, onlar da uygun görünce, millet de destekleyince muhtar oldum. 3 üniversite bitirdim. Babam 94-99 yılları arasında muhtarlık yaptı. Bu bir bayrak yarışıdır. Şimdi sıra bize geldi, elimizden geldiğince hizmet yapmaya çalışacağız. Önemli olan mahallemize iyi bir şeyler bırakabilmek” dedi.

 

Genç muhtar ayrıca yaptığı açıklamada şimdiye kadar yaptığı hizmetlerden ve projelerinden de bahsederek, “5 ay önce köyün temizlenmesiyle işebaşladık. Ot temizliğini yapıp haşerelerden kurtulduk. Köy binamızın eksikleri vardı, onu tadilata soktuk. Seydikemer Belediye Başkanımız Yakup Otgöz’e bu konuda bizi desteklediği için teşekkür ediyorum. Ayrıyeten kullanılmayan bir okulumuz var. Orayı da belediyelerimizin ve hayırseverlerimizin de desteğiyle Kapalı Düğün Salonu yapmak istiyoruz. Bu okulun bir bölümüne Sağlık Evi yapacağız. Bir tarafına da aşhane yapacağız. Diğer bölümünü de halkımıza çeşitli kurslar vermek amacıyla sınıf haline getireceğiz. Protokolü aldım, desteğe ihtiyacımız var” diye konuştu.

Bakmadan Geçme