Muğla Ülkü Ocakları 1071 adet Türk Bayrağı dağıtıyor

Muğla Ülkü Ocakları, Türklere Anadolu'nun kapılarının açılmasına vesile olan 1071 Malazgirt Zaferinin yıl dönümünde, 1071 adet Türk bayrağını 1071 aileye ulaştıracak.

  • 705
Muğla Ülkü Ocakları 1071 adet Türk Bayrağı dağıtıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Ülkü Ocakları, Türk tarihinin eşsiz zaferlerinden birisi olan, Türklere, Anadolu'nun kapılarının açılmasına vesile olan 1071 Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümünde, 1071 Türk Bayrağı’nı 1071 aile ile buluşturmak için çalışma başlattı.
Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel yaptığı açıklamada “Anadolu’da Türklüğün varlığını daim kılan bu zaferin yıldönümü vesilesi ile Büyük Türk Milletinin bağımsızlık simgesi olan Türk Bayrağımızı 1071 ev ile buluşturmaya karar verdik” dedi.
Türk Bayrağı dağıtmalarının önemine de vurgu yapan Demirel açıklamasının devamında şunları kaydetti; “1071'den bu yana Sultan Alparslan'ın bu zaferiyle birlikte Türk milleti bu toprakları kesin olarak vatan edinmiştir. Malazgirt Zaferi, sonuçları itibariyle Türk tarihinin en mübarek, en şanlı ve en görkemli zaferlerinden birisi olarak tarihe nam bırakmış ve hepimizin gururu haline gelmiştir. Her yanı bir cennet köşesi olan aziz vatanımız gözlerini 950 yıl önce açmış, hasretle beklediği sevdalılarıyla böylelikle tanışmış ve de kaderimiz olarak maddi ve manevi servetimiz olmuştur. Topraklarımız altında kefensiz yatan şehitlerimizle, üstünde bulunan bin bir güzellikle bu topraklar şeref tacımız, inmeyecek bayrağımız ve devrolunmayacak hazinemiz olarak gönüllerde yücelmiştir.  Kanlarıyla destan, cesaretleriyle tarih yazarak bizlere bu vatanı yurt kılan ecdadımızı anmak için Şühedamızın kanlarından rengini alan şanlı Türk Bayrağımızı 1071 eve ulaştıracağız. Ve tekrar tekrar yineleyeceğiz! Bizler, Ülkü Ocaklılar Türkiye Cumhuriyeti Devletinin her daim sigortası olan Milliyetçi-Ülkücü hareketin neferleri olarak, vatan-bayrak ve mukaddesat uğrunda mücadelemizi sürdürecek ve bu yolda yılmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”
 

Bakmadan Geçme