Muğla İl Pandemi Kurulu Toplandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın Covid-19 salgınıyla ilgili açıklaması ve İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeler doğrultusunda,  Muğla Valisi Esengül Civelek Başkanlığında İl Pandemi Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

  • 1192
Muğla İl Pandemi Kurulu Toplandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Covid-19 salgınıyla ilgili açıklaması ve İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeler doğrultusunda,  Muğla Valisi Esengül Civelek Başkanlığında İl Pandemi Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Civelek’in yanı sıra; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Sağlık Müdürü İskernder Gencer ve kurul üyesi kamu ve STK üyeleri katıldı.

Toplantıda, daha önceden alınan Hıfzıssıhha Kurul Kararları ile İçişleri Bakanlığımızın Coronavirüs tedbirleri çerçevesinde Şehir Giriş-Çıkış Tedbirleri ve Yaş Sınırlaması genelgesinde yer alan ayrıntılar hakkında İl Pandemi Kurul Üyeleri bilgilendirildi.

Ayrıca Muğla ve ilçelerinde Pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan işyerlerine vatandaşlarımız ile çalışanların maske takarak girebilecekleri, maske takma zorunluluğunun pazarlarda satıcılar içinde de geçerli olduğu, ayrıca meydan, cadde ve sokaklarda vatandaşların sosyal mesafeyi gözetmeden toplu olarak yürümelerine veya bulunmalarına izin verilemeyeceği, vatandaşların sosyal mesafeyi (en az 3 adım) gözeterek yürümesi gerektiği yönünde alınan kararlar hakkında bilgi verildi.

Vali Civelek, Pandemi kurulunda ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlere ilave ilimiz özelinde alınması gereken hususların değerlendirileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlıklardan gelen talimatların ivedilikle uygulamaya yansıtıldığını belirten Vali Civelek, Muğla’da alınan tedbirlerin ve kararların uygulanması kolluk ve ilgili diğer birimler tarafından devamlı takip edildiğini ve kontrol altında tutulduğunu bildirdi. Vali Civelek, ilgili birimler tarafından alınan tüm tedbirlerin sıkı bir şekilde denetlendiğini ve vatandaşların sosyal mesafe konusunu her ortamda gözetmeleri gerektiğini belirtti.

Sokağa çıkmalarına yasaklama/kısıtlama getirilen özellikle yalnız yaşayan veya ihtiyaçlarını karşılayacak herhangi bir yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere Vefa Koordinasyon Grubu’nun çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdürmekte olduğunu belirten Vali Civelek, Vefa Koordinasyon Grubu’nun kurulduğu 22 Mart 2020 tarihinden itibaren 15 bin 171 aileye hizmet sunduğunu söyledi.

Vali Civelek, alınan kararlara harfiyen uyulmasının önemli olduğunu, il genelinde genel olarak alınan kararlara uyulduğunu ve vatandaşlardan zorunlu olmadıkça evden dışarı çıkmamalarını istedi.
 

Bakmadan Geçme