Muğla'da Telefonla 'FETÖ' Dolandırıcılığı 4 Tutuklama

Muğla'nın Fethiye kendini polis ve savcı olarak tanıtan ve ağlarına düşürdükleri vatandaşları Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bahanesiyle dolandıran 2'si Suriye uyruklu 4 şahıs tutuklandı.

  • 3774
Muğla'da Telefonla 'FETÖ' Dolandırıcılığı 4 Tutuklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla'nın Fethiye kendini polis ve savcı olarak tanıtan ve ağlarına düşürdükleri vatandaşları  Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)  bahanesiyle dolandıran 2'si Suriye uyruklu 4 şahıs tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre; Taşyaka Mahallesi'nde yaşayan N.K'yı telefonla arayan bir kişi, kendisini savcı olarak tanıtıp, "Banka hesaplarınız FETÖ tarafından ele geçirildi" diyerek ve kızınında bu işe karşıtığını söyleyen kişiler bu işin çözülmesi için 150 bin lira aldılar.

Dolandırıldığın anlayan N.K'nın polise başvurması üzerine şüphelilerin yakalanması için Fethiye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri özel ekip kurarak çalışma başlattı.

N.K'nın evinin etrafına konuşlanan ekipler, tekrar para almaya gelen Harun Reşit B ike Ahmet B'yi kovalamaca sonucu yakaladı.

Şüpehelilerin yakalanmasının ardından N.K'yı aramaya devam eden ve aynı yöntemle para isteyen Suriye uyruklu Mohammed A. İstedeği parayı alıp kaçtığı sırada kovalamcayla yakalandı. Mohammed A ile beraber hareket ettiği belirlenen Suriye uyruklu Murat K ise kaçtığı otomobil ile Fethiye - Antalya karayolunda yakalandı.

Murat K'nın üzerinde yapılan aramada ehliyet belgesinin de sahte olduğu tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 2'si Suriye uyruklu 4 zanlı adliyeye sevk edildi. Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece "Resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık" suçlarında tutuklanarak Eşen T Tipi Ceza evine gönderildi.

Bakmadan Geçme