MOPAK kapatıldı

Muğla'nın Dalaman ilçesinde bulunan MOPAK kâğıt fabrikasında iki gün üst üste çıkan yangınlar sonrası ilçede hava kirliliği yaşanmış, halk duruma tepki göstermişti. Fabrikada, atıkların kontrolsüz biriktirildiği, Çevre İzin ve Lisans Belgesi kapsamında izin verilen atıkların haricinde atık kabulünün yapıldığı tespit edilerek fabrika kapatıldı. Ayrıca 12 milyon 71 bin 949 lira ceza kesildi.

  • 8382
MOPAK kapatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla’nın Dalaman ilçesinde faaliyet gösteren, Cuma gününden bu yana yanan ve Dalaman ile çevre ilçelerde yoğun hava kirliliğine neden olan MOPAK hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inceleme yaptı. Firmanın faaliyetleri durduruldu, 12 milyon lira ceza yazıldı ve hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Bakanlıkça yapılan inceleme ve denetim sonucu işletmenin atık alanında, tehlikeli ve tehlikesiz atıkların düzensiz/kontrolsüz bir şekilde biriktirildiği, Çevre İzin ve Lisans Belgesi kapsamında izin verilen atıkların haricinde atık kabulünün yapıldığı tespit edildi.
Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu
Yapılan açıklamanın devamında şunlar belirtildi, “Çevre ve insan sağlığına zarar veren işletmenin Çevre İzin ve Lisans Belgesi süresiz iptal edilmiştir. 2872 Sayılı Çevre Kanunu uyarınca faaliyetleri durdurulan işletme kapatılmıştır. Atıkları düzensiz ve izinsiz şekilde depolayan, gerekli önlemleri almayarak yangın çıkmasına sebep olan ve çevre ve insan sağlığını tehlikeye atan işletme hakkında 12 milyon 71 bin 949 TL idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca işletme hakkında Çevre Kanunu kapsamında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur”.
 

Bakmadan Geçme