Milli Eğitim Bakanlığı ve BİK arasında işbirliği protokolü imzalandı

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (MTEGM) ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı.

  • 724
Milli Eğitim Bakanlığı ve BİK arasında işbirliği protokolü imzalandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca’nın imza attığı protokolle, gazetecilik sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmeye yönelik alanda eğitim gören öğrencilerin ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerine ve donanımlarına katkıda bulunmak ve öğrencilerin mezuniyet sonrası istihdamı artırmak hedefleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü Arasında imzalanan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü’nün içeriğinde;

Alan öğretim programlarının ve güncellenmesi, Okulların alana ilişkin atölye ve laboratuvarlarının teknolojilere dayalı olarak donatılması/desteklenmesi, Yeni Okullarda Tasarım Beceri Atölyesi kurulması, Basın İlan Kurumunun görev alanında bulunan illerde alan öğrencilerine, yine görev alanında bulunan basın işletmelerinde beceri eğitimi ve staj imkânlarının sağlanması, Alan öğretmenlerine mesleki beceri ve yeterliliklerini artırmak amacıyla seminer, çalıştay ve hizmet içi eğitim vb. imkanların sağlanması, Alan mezunlarının BİK’in görev alanında bulunan basın işletmelerinde mevzuatın elverdiği ölçüde istihdam için gerekli girişimlerde bulunulması, desteklenmesi. Mesleki ve teknik eğitime yönelik etkinlikler (Kariyer günü, rehberlik, yarışma, gezi vb) ve farkındalık faaliyetleri düzenlenmesi, Çalışmaların tanıtımına yönelik kamu spotu hazırlanması gibi konular bulunuyor.

İmza törenin ardından Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Karaca, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Numanoğlu’na, BİK’in prestij eserlerinden Türk Basınında Cemil Meriç ile 15 Temmuz ve Manşetler kitaplarını hediye etti.

 

Bakmadan Geçme