Milletvekili Özcan'dan Pakdemirli'ye Soru

Muğla Milletvekili Suat Özcan, ithal edilen 10 bin sığır için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye cevaplaması için soru önergesi verdi.

  • 1056
Milletvekili Özcan'dan Pakdemirli'ye Soru
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık iki aydır dünya ve ülke gündeminden düşmeyen vatandaşların ilgiyle takip ettiği ve esnafın ticari hayatın normale dönmesini dört gözle beklediği korona virüs sürecinde Milletvekili Özcan 12 Nisan 2020 Pazar günü gerçekleşen büyük çaplı bir hayvan sevkiyatını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu.
Korona virüs tedbirleri kapsamında Besilik sığır ithalatı 26 Ekim tarihinde durdurulmuştu. Muğla ili olarak besicilik faaliyetinin yoğun olduğu ilimizde de bir çok besici ve çiftçi 2018 yılından beri etkili olan ekonomik sıkıntılar,  yüksek yem maliyetleri pazarda tutunamamaktan şikayetçiydi. 2020’de de Korona virüs sebebiyle sektörde bir çok yerel üreticinin faaliyetleri durma noktasına geldi.
Nisan ayının ilk haftaları gerçekleştirdiği ziyaretler esnasında çiftçinin ve besicinin şikayetlerini dinleyen Özcan İskenderun Limanı’na indirilen 10 bin baş sığır ithalatını mecliste gündeme getirdi.
Konuyu yazılı soru önergesi olarak da ileten Milletvekili Suat Özcan’ın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den cevaplanmasını beklediği sorular şöyle;

Korona virüsten dolayı tedbirlerin üst düzeye alındığı bir dönemde neden böyle bir ithalat yapılmıştır?

Hayvan ithalatının durdurulmasında dolayı birçok işletme ekonomik anlamda zorluk yaşarken, 10 bin baş sığır ithal eden et firmasına neden ayrıcalık tanınmıştır? 

Korona virüs tedbirleri kapsamında karpuz ithalatı için bile Sağlık Bakanlığı’ndan görüş istenirken, yasak olmasına rağmen ithal edilen sığırlar için Sağlık Bakanlığı’ndan görüş alınmış mıdır? 

Milletvekili Özcan özellikle bir çok ülke ekonomisi böyle zor bir süreçteyken gerçekleşen bu ithalatın  milli sermayeyi yerel besicilik üretimini baltalamak olduğunu belirtti.

Milletvekili Özcan'dan Pakdemirli'ye Soru
Milletvekili Özcan'dan Pakdemirli'ye Soru
Milletvekili Özcan'dan Pakdemirli'ye Soru

Bakmadan Geçme