Milletvekili Ergun'dan Kızılbük sorusu

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Çevre Komisyonu Üyesi İyi Parti Muğla Milletvekili Prof.Dr. Metin Ergun Marmaris ilçesindeki Kızılbük Koyu'nda devam eden bir otel ve devre mülk inşaat projesi ile ilgili olarak bazı hususları açıklığa kavuşturmak amacı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteği ile soru önergesi verdi.

  • 1065
Milletvekili Ergun'dan Kızılbük sorusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Marmaris ilçesindeki Kızılbük Koyu’nda devam eden bir otel ve devre mülk inşaat projesinin yaratmış olduğu çevre tahribatı başta Marmaris halkı olmak üzere, çevreye duyarlı tüm vatandaşlarımızın tepkisini çekiyor.
Tepki çeken bu proje ile ilgili olarak TBMM’ye soru önergesi veren İyi Parti Muğla Milletvekili  Metin Ergun verdiği soru önergesinde “Söz konusu proje Milli Park sınırları içerisinde olmasına rağmen, Bakanlığınız tarafından “ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) Gerekli Değildir” kararı verildiği biliniyor. Marmaris Kent Konseyi’nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na vermiş olduğu ‘“ÇED Gerekli Değildir” kararının iptali için açtığı davanın bilirkişi raporunda, söz konusu projeyi yürüten şirketin Kızılbük Koyu’ndaki inşaat çalışmalarının Milli Park’a, kıyıya, ormana ve endemik türlere zarar verdiği ve projede bazı hukuka aykırılıkların bulunduğu tespit edildi. Ayrıca son günlerde sosyal medya aracılığıyla kamuoyuna yansıyan bazı görüntülerde şirketin inşaat çalışmaları esnasında patlamaların gerçekleştiği görülmektedir. Dolayısıyla Bakanlığınızın söz konusu proje ile ilgili olarak bazı hususları açıklığa kavuşturması gerekmektedir” dedi.
İyi Parti Muğla Milletvekili Prof.Dr. Metin Ergun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteği ile aşağıda ki soruları sordu.
1. Bakanlığınız tarafından, Marmaris Kızılbük’teki proje konusunda verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararı hangi bilimsel dayanaklara göre verilmiştir?

2. Bakanlığınız tarafından, bu projenin inşaat sürecinde doğaya ve çevreye yönelik etkileri ile ilgili olarak şimdiye kadar herhangi bir denetim yapılmış mıdır, yapılmış ise hangi bulgulara ulaşılmıştır?

3. Bakanlığınız tarafından, söz konusu projenin inşaat sürecinde sosyal medya aracılığıyla kamuoyuna yansıyan patlama görüntüleri ile ilgili olarak herhangi bir soruşturma veya denetim yapmış mıdır, yapıldıysa projeyi yürüten şirkete hangi yaptırımlar uygulanmıştır?

4. Marmaris Kent Konseyi tarafından açılan davanın bilirkişi raporunda vurgulanan hukuka aykırılıklarla ilgili olarak Bakanlığınız tarafından bugüne kadar herhangi bir soruşturma yapılmış mıdır, yapıldıysa hangi sonuçlara ulaşılmıştır? 
 

Bakmadan Geçme