Milletvekili Demir, 100'üncü Yılı Kutladı

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Milli Egemenliğin 100'üncü Yılı nedeniyle yazılı mesaj yayımladı. Demir, millet iradesinin merkezi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Muğlalıları temsil etmekten kıvanç duyduğunu kaydetti. Demir, 23 Nisan akşamı saat 21.00'de tüm Muğlalıları balkon ve pencerelerinden İstiklal Marşı söyleyerek milli egemenlik coşkusu yaşamaya davet etti.

  • 888

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Milli Egemenliğin 100’üncü Yılı nedeniyle yazılı mesaj yayımladı. Demir, millet iradesinin merkezi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Muğlalıları temsil etmekten kıvanç duyduğunu kaydetti. Demir, 23 Nisan akşamı saat 21.00’de tüm Muğlalıları balkon ve pencerelerinden İstiklal Marşı söyleyerek milli egemenlik coşkusu yaşamaya davet etti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı-Milli Egemenliğin 100’üncü Yıldönümü nedeniyle AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, yazılı kutlama yayımladı. Demir, mesajında, “Aziz milletimizin, kurtuluş destanını bağımsızlığıyla taçlandırdığı 23 Nisan 1920 tarihinin 100’üncü yıldönümüne ulaşmanın büyük heyecanını yaşıyoruz. 
Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz liderliği altında toplanarak gerek savaş meydanında gerekse diplomasi sahasında büyük bir kurtuluş mücadelesi vermiş, bundan yüzyıllar geçse de nesilden nesle gururla anlatılacak kahramanlık destanı yazmıştır.” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin milletin sarsılmaz iradesinin temsilcisi olduğuna vurgu yapan Demir, “Ülkenin içinde geçtiği zor koşullarda bile Büyük Önder, demokrasiye olan inancını göstererek, milletvekillerini Büyük Millet Meclisi’nde toplamayı başarmıştır. Gazi Meclisimiz, o günden bugüne millet egemenliğinin sarsılmaz bir iradesi olmuştur. Kıymetli hemşehrilerim adına ben de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) bir temsilcisi olmaktan büyük bir kıvanç duymaktayım.” ifadelerini kullandı. 
Demir, bayramın çocuklara dünyada ithaf edilen tek bayram olma özelliğini de taşıdığını anlatarak, “Cumhuriyet idaresinin de kurucusu olacak meclisimizin açılış günü, Büyük Önder tarafından kıymetli çocuklarımıza armağan edilmiştir. Ulusal egemenlik gibi böylesine önemli bir gün, çocuklarımıza ithaf edilen dünya genelindeki tek resmi bayram olma özelliğini sürdürmektedir. Çocuk; gelecek, özgürlük, neşe, mutluluk kaynağı demektir.” dedi.
BALKON VE PENCERELERDEN İSTİKLAL MARŞI ÇAĞRISI
Dünyada etkisini gösteren yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl kutlamaların meydanlarda yapılamayacak olmasının üzüntüsünü taşıdığını aktaran Demir, 23 Nisan’da Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop tarafından dile getirilen, İstiklal Marşı okuma çağrısını Muğlalılara aktardı. Demir, “Bu yıl, üzülerek Milli Egemenliğimizin 100'üncü Yılı'nı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tüm dünyada etkisini gösteren salgın hastalık nedeniyle meydanlarda kutlayamıyoruz. Milli egemenliğimize olan bağlığımızı daha da yükselterek bu önemli günde kıymetli hemşehrilerime çağrım, çocuklarımızla birlikte bayramın ruhunu daha iyi yaşayabilmek için 23 Nisan akşamı, saat 21.00’de İstiklal Marşımızı hep bir ağızdan balkonlarımızdan, pencerelerimizden söyleyerek bağımsızlığımıza olan sevdamızı haykırmaktır. Muğlalılar olarak bu coşkuyu hep birlikte yaşayalım.” İfadesiyle çağrısını yineledi.
Demir, kutlamasını “Bu vesileyle, gözbebeğimiz çocuklarımızın bayramlarını en kalbi duygularımla kutluyor, Milli Mücadelemizin kahramanları başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları olmak üzere bugüne kadar milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını veren şehitlerimiz, gazilerimiz, hayata veda etmiş milletvekillerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” sözleriyle sonlandırdı.

Bakmadan Geçme