Memur-Sen'den Anneler Günü açıklaması

Bayır Anadolu Lisesi'nin düzenlediği Anneler Günü etkinliğine katılan Memur-Sen İl Başkanı Önder Uçak, şehit anneleri, emekli olan öğretmenleri, huzur evinde kalan anneleri ziyaret etti.

  • 1128
Memur-Sen'den Anneler Günü açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bayır Anadolu Lisesi’nin düzenlediği Anneler Günü etkinliğine katılan Memur-Sen İl Başkanı Önder Uçak, şehit anneleri, emekli olan öğretmenleri, huzur evinde kalan anneleri ziyaret etti.

Uçak, Anne, samimiyetin, karşılıksız sevmenin, fedakârlığın, hiçbir tanımın ifade edemeyeceği duygusal bağın, sınırsız şefkatin, bitimsiz sevginin, benliğini varlığımızla bütünlemenin sembolü olduğunu söyledi. Uçak, “Anneler, Allah’ın rahim sıfatının kendilerinde tecelli ettiği varlıklardır. O nedenle, annelerin sevgisi, şefkati, merhameti hiçbir beşeri ölçekle anlaşılıp sınırlanamayacak kadar engindir. O duygunun aşkın yüceliğini ancak anneler bilir. Anneye saygı, nesiller boyu tevarüs eden bağlılıklarla canlı kalan insan cevherine, insanlık özüne saygıdır. Annelerin varlığı cennet, yokluğu bitimsiz bir boşluktur. Onun için toplumsal barışı ve huzuru ayakta tutacak canlı, güçlü bir sembol olarak ayakları altına cennet serilen annelerin hakkı hiçbir surette ödenmez. Eğitimden kültüre, ekonomiden siyasete kadar annelerin dünyalarına uzak düşen, onların beklentilerini karşılamayan, onları sevindirmeyi amaçlamayan hiçbir program, varlığın da hakikatin de doğasına uygun değildir. Her anne yüreği evrenseldir, başkasının üzüntüsüne de sevincine de ilgisiz kalmaz. Annelerin mutluluğu, toplumun en doğru refah ve mutluluk göstergesidir. Anneler en soylu öğretmenidir insanlığın, çağların, çocukların. Bizim için kendilerini feda eden annelerimize gerçek ödül, onur duyacakları milletçe başarılarımızı armağan etmektir. Güçlü anne, güçlü aile; güçlü aile, güçlü toplum demektir. Annelerimiz, bizim gerçek güzelliğimiz, gerçek değerimiz, zenginliğimizdir.

Memur-Sen olarak, bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, hepsine sağlıklı ve uzun ömürler diliyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme