Mavi Dalga Projesi Turizmde Fark Yaratanlar Ödüllerine Aday Oldu

Mavi Dalga Sürdürülebilir Deniz Turizmi Projesi UNDP Türkiye Sürdürülebilir Turizm Özel Ödülü kategorisinde Turizmde Fark Yaratanlar Ödülüne aday oldu.

  • 1161
Mavi Dalga Projesi Turizmde Fark Yaratanlar Ödüllerine Aday Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mavi Dalga Sürdürülebilir Deniz Turizmi Projesi UNDP Türkiye Sürdürülebilir Turizm Özel Ödülü kategorisinde Turizmde Fark Yaratanlar Ödülüne aday oldu.

 

Fethiye ve Göcek Bölgesi’ndeki önemli deniz yaşam alanlarını ve savunmasız türleri korumak amacıyla; hızla büyüyen deniz turizmi sektöründe sürdürülebilirliğin nasıl geliştirilebileceğini göstermek amacıyla 2015 yılından bu yana gerçekleştirilmekte olan Mavi Dalga Sürdürülebilir Deniz Turizmi Projesi UNDP Türkiye Sürdürülebilir Turizm Özel Ödülü kategorisinde Turizmde Fark Yaratanlar Ödülüne aday oldu.

 

Fethiye Belediyesi, Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, D-Marin Göcek Marina ve The Travel Foundation gibi yerel, ulusal, uluslararası, kamu, özel ve üçüncü sektör kuruluşlarının ortaklığıyla güçlü, sektörler arası iş birliğine dayalı bir ortaklık oluşturulan projede sürdürülebilirlik konusunda bilgi ve farkındalık arttırılmaya, kıyı destinasyonları için ulusal bir ölçüt yaratılmaya çalışıldı.

 

İzleme ve değerlendirme çalışmalarına önem verilmiş ve proje faaliyetlerinin etkileri sürekli değerlendirilmeye çalışıldı. Bu değerlendirme çalışmalarına 200’den fazla sektör temsilcisi ve 400’den fazla turist katıldığı bildirildi.

 

Sektör çalışanlarına yönelik hazırlanan Sürdürülebilir Denizcilik Uygulamaları Kitapçığı ve 6 saatlik eğitim programına 150’den fazla tekne çalışanı katıldığı aktarıldı.

 

Deniz turlarına katılan turistleri bilgilendirmek üzere turlara başlarken yayınlanan sesli mesajlar, çevre ile ilgili çocuklara yönelik haritalar ve oyunlar, yetişkinler için hazırlanmış çeşitli bilgilendirici görsellerle deniz turizminin sürdürebilirliği üzerine eşsiz birçok çalışma gerçekleştirildi.

 

Sektörde fark yarattığına inanan kişilerin, kurumların aday olabileceği ya da aday gösterebileceği “Turizmde Fark Yaratanlar” turizm faaliyetlerinin sürdürülebilir büyümesine yön vermeyi, sektörde hizmet veren kişi ve kuruluşların mükemmele ulaşma arzusunu perçinlemeyi, kalite standartlarının yükselmesini sağlamayı, sektör çalışanlarını teşvik ve motive etmeyi, turizm sektörünün tüm oyuncularını ödül gecesi aracılığıyla bir araya getirmeyi ve Türkiye markasının bilinirliğini global ölçekte arttırmayı hedefleyen bir organizasyondur.

 

Türkiye turizmine ve kültür, tarih, sanat, çevre vb. alanlarda turizmin gelişimine ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlamış kamu otoritelerinden, sektör temsilcilerinden, sanatçılardan, iş ve cemiyet hayatının önde gelen isimlerinden oluşan jürinin değerlendirmesi neticesinde 10 farklı kategoride ödül sahiplerini bulurken gecede Birleşmiş Millletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye de ilk kez “UNDP Türkiye Sürdürülebilir Turizm Özel Ödülü”nü takdim edecektir.

 

Bakmadan Geçme