'MASADA DEĞİL, PARKEDE KAZANMAK İSTİYORUZ'

Fethiye Belediyespor başkanı İzzet Durak basketbol takımının 2020-2021 sezonunda hangi ligde oynayacağı ve takımın son durumu konusunda açıklamalarda bulundu.

  • 1058
'MASADA DEĞİL, PARKEDE KAZANMAK İSTİYORUZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzzet Durak, yaptığı açıklamada "Son günlerde Fethiye spor kamuoyunda ve özellikle sosyal medyada Belediyespor basketbol takımının son durumu hakkında bilgi kirliliği yaşandığını görüyoruz. Aslında biz bu durumu şöyle değerlendiriyoruz. Bir defa öncelikle, vefakâr ve cefakâr Beşkaza seyircisi basketbolu gerçekten çok sevmiş ve takımı benimsemiş. Hepimizin gözbebeği Fethiyespor aşkının yanına bir de basketbol sevgisi eklenmiş. Bu, Fethiye’nin spor kentine dönüşmesi yönünde bizi ümitlendiriyor. Biz de zaten sportif başarıdan önce esasen bunu hedeflemiştik. Bu çerçevede, Fethiye'de zaten mevcut olan basketbol sevgisini biraz daha artırdığımız için çok mutluyuz. 
Öte yandan, bu süreçteki konuşmaları, açıklamaları, sosyal medyadaki yorumları ve tutum davranışlarıyla kimlerin gerçekten Fethiye'nin sportif başarısını istediklerini, kimlerin ise kendi küçük, şahsî hesaplarının peşinde olduğunu görmüş olduk. Bunu bile bir kazanç olarak görüyoruz.

HANGİ LİGDEYİZ?
Basketbolseverlerin yakından takip ettikleri gibi, Basketbol Federasyonu, Bakırköy Basketbol Kulübü’nü (İTÜ) finansal kriterleri yerine getiremediği için bizim de bulunduğumuz Türkiye Basketbol Ligi'ne düşürdü ve İTÜ'nün yerine liglerin durdurulduğu gün lider olan Petkim'i Süper Lig’e aldı. Hatırlanacağı gibi, biz Petkim ile aynı puandaydık ve sadece averajla ikinci durumdaydık.

Basketbol Federasyonu bu tasarrufunun ardından, Türkiye Basketbol Ligi'nde yer alan takımlara belli maddî kriterleri yerine getirmeleri şartıyla 14 Ağustos'a kadar Süper Lig’e başvurma hakkı verdi. Çünkü bir süredir basketbol camiasında özellikle maddî imkânsızlıklar nedeniyle bazı takımların Süper Lig'den çekilmeleri ya da yine İTÜ örneğinde olduğu gibi Federasyon tarafından diskalifiye edilmeleri beklentisi vardı. Dolayısıyla, bizim de gerekli şartları yerine getirmek kaydıyla Süper Lig'e başvuru hakkımız doğdu. Açıkçası, averajla lig ikincisi olduğumuz için diğer takımlara nazaran şansımız çok daha fazlaydı.

GEREKLİ ŞARTLAR NEYDİ?
Federasyon, Süper Lig'e başvurabilmek için kulüplere 3 milyon'luk banka teminat mektubu verme ve geçmişte kadroda yer almış tüm oyunculardan, menajerlerden, SGK ve Vergi Dairesi'nden, kulüp çalışanlarından borçsuzluk belgesi alınması gibi çeşitli şartlar ileri sürdü. Biz de Kulüp yönetimi olarak bu doğrultuda adeta zamana karşı yarışarak bir dizi girişimde bulunduk. Hatta Federasyon'dan bir hafta ek süre talep ettik, ancak bu talebimiz olağanüstü Federasyon Yönetim Kurulu kararı gerektirdiği için kabul edilmedi. Bu süreçte acilen bulunması gereken para sadece 1.5 milyon TL civarında bir meblağ idi.

DENİZLİLİ İŞADAMLARINDAN DESTEK
Kulağımıza gelen gayrı resmî bilgilere göre, herhangi bir isim sponsoru olmayan Merkezefendi Belediyesi kulübü,  Denizlili işadamlarının destekleriyle Süper Lig için Federasyon'un istediği şartları karşılamış ve Federasyona resmî başvurusunu yapmış. Petkim'in arkasındaysa zaten Azerî petrol şirketi Socar'ın büyük desteği olduğunu herkes biliyor. 

Biz açıkçası maalesef bu kısıtlı başvuru sürecinde Fethiye'den beklediğimiz maddî desteği alamadık. İlgili sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları yöneticilerimiz, siyasî parti temsilcilerimiz her ne kadar Fethiye Belediyespor'un Süper Lig'in eşiğinde olmasının mutlaka değerlendirilmesi gereken bir tarihî bir şans olduğunu söyleseler de, şimdi değil, ancak ilerleyen süreçte özellikle kombine kart alarak destek olacakları sözünü verdiler. Fakat maalesef pandemiden dolayı ülke ekonomisinde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle bu aşamada acilen gerekli maddi katkıyı sunamadılar. Burada kısıtlı olsa bile bir miktar maddî kaynak yaratan Ticaret Odası yönetimine, isminin açıklanmasını istemeyen, ancak bu zorlu süreçte bize maddî ve manevî destekte bulunan işadamlarına bilhassa teşekkür ederim.

BELEDİYELER DOĞRUDAN KAYNAK AKTARAMIYOR
Diğer yandan, tüm Belediyelerin zaten kanunen belli bir meblağın üzerinde spor kulüplerine doğrudan destek verme imkânları bulunmuyor. Belediye başkanımız Alim Karaca, bulunduğu makam bir tarafa, Fethiyeli gerçek bir sporsever olarak hem bu takımı, hem de Fethiyespor'u daha üst liglerde görmek istiyor. Ancak bunun sadece Belediye imkânlarıyla olması, herşeyden önce hukuken mümkün değil. Bu konuya tüm şehrin elbirliğiyle destek olması gerekiyor.

VAZGEÇMEK YOK, MÜCADELEYE DEVAM
Sonuç olarak, ligde kalma ve Beşkaza seyircisine heyecanlı maçlar izletme gibi son derece mütevazı hedeflerle başladığımız, ancak büyük başarılar elde ettiğimiz geçen sezondan edindiğimiz tecrübelerle bu yıl da Fethiye'nin göğsünü kabartmak için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. 

O SÜPER LİG FETHİYE'YE GELECEK
Bu kulüp, Fethiye halkınındır. Biz yöneticiler, hocalar, oyuncular, sponsorlar, kulüp personeli olarak kulübün sahipleri değiliz, bizler spor aşıkları olarak kulübün ancak hizmetkârı olabiliriz ve hepimiz gelip geçiciyiz. Hiçbir yönetici, oyuncu ya da sponsor kulübün sahibi gibi davranamaz. Tekrar ediyorum, bu kulüp, Beşkaza halkınındır. Ülke ekonomisinin içinde bulunduğu ortamı da göz önüne aldığımızda, Fethiye'den ya da Fethiye dışından güçlü ve devamlı bir maddî destek bulamadıktan sonra üst klasmanda sürekli bir başarının çok zor olduğunu, bir başarı yakalansa bile bunun uzun soluklu olamayacağını vurgulamak istiyorum.

Parkede akıtacağımız terle, salonda ve dışarda vereceğimiz mücadeleyle biz Süper Lig'e gideceğiz, o Süper Lig de Fethiye'ye gelecek. Beşkaza bugüne kadar olduğu gibi bize bundan sonra da inansın. Ancak inanmakla yetinmeyip finansal olarak da desteklesin. Fethiyeli sporseverler kulübe üye olsunlar, aidat ödesinler, gerçekten katkı sunmak isteyen yöneticileri aramıza kabul etmeye hazırız. Ama hiç kimsenin de kulüp üzerinden şahsî egolarını tatmin etmesine ya da haksız bir biçimde Belediyemizi eleştirmesine, bizlerin çabalarını yok saymasına müsaade etmeyiz. Bu anlayışla hep beraber el ele verebilirsek, önümüzde hiçbir rakip duramaz." dedi.
 

Yorumlar 1
Ali Rıza 16 Ağustos 2020 16:23

Laf kalabalığı. Beceremedik desen bu kadar uzatmaya gerek kalmazdı

Bakmadan Geçme