Makedonya Türkiye Ticaret Odası'ndan FTSO'ya ziyaret

Makedonya Türkiye Ticaret Odası (MATTO) Yönetim Kurulu Üyesi Maksut Karayalçın, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nı (FTSO) ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Uysal ile bir araya geldi.

  • 604
Makedonya Türkiye Ticaret Odası'ndan FTSO'ya ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FTSO ile MATTO arasında imzalanan ‘Kardeş Oda’ protokolünün ardından hız verilen ziyaretler kapsamında MATTO Yönetim Kurulu Üyesi Maksut Karayalçın, 21 Haziran 2022 tarihinde FTSO’yu ziyaret etti. Ziyarette Karayalçın, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, FETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Uysal, YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü Orçun Sungur ve FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu ile bir araya geldi. Tur operatörleri ve acentelerin karşılıklı turizme yönelik niyetlerinin ve hedeflerinin görüşüldüğü toplantıda Antalya, Bodrum ve İzmir’e yapılan uçak seferlerinin Dalaman Havalimanı’na da taşınmasına yönelik çalışmaların hızlandığı belirtildi. Ziyarette FTSO heyetinin 13-14 Haziran 2022 tarihlerinde Kuzey Makedonya’nın Üsküp şehrine giderek MATTO’da gerçekleştirdiği görüşmeler de değerlendirildi. 

Heyette yer alan FETOB Başkanı Bülent Uysal, Üsküp görüşmelerinin çok faydalı geçtiğini belirtti. Fethiye’nin her kesime uygun 55 bin yatak kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Uysal, karşılıklı turizm ve ticaretin gelişmesine ilişkin gerekli adımları atmaya hazır olduklarını kaydetti. Makedonya Türkiye Ticaret Odası'dan FTSO'ya ziyaret

FTSO ile ilişkileri çok önemsediklerini vurgulayan MATTO Yönetim Kurulu Üyesi Maksut Karayalçın, “Turizm ve ticaret başta olmak üzere geliştirilebilecek konuları bizzat yakından takip ediyorum. Fethiye çok önemli bir destinasyon, Kuzey Makedonya’ya tanıtımlar ile anlatmamız gerekiyor. Sonrasında talebin mutlaka artacağına inanıyorum. İşbirliği çalışmalarımız farklı sektörlerle de devam edecek.” dedi. 

MATTO ile yapılan iş görüşmelerinin bölgemiz turizmine katkı sağlayacağına inandığını aktaran FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ise  “MATTO ile Kuzey Makedonya-Türkiye arasındaki ticaret hacminin arttırılmasına yönelik görüşmelerimiz devam ediyor. Acenteler müşteri isteklerine göre hareket ediyor. Çok yakında kardeş Odamız aracılığıyla Kuzey Makedonya’daki acenteleri Fethiye’de ağırlayacağız. Amacımız karşılıklı çalışmalar ve anlaşmalar ile turizm potansiyelimizi arttırmak. Tarımsal ürünlerden yaş sebze meyve ve alabalık ihracatına yönelik adımlar da atmayı planlıyoruz.” diye konuştu.Makedonya Türkiye Ticaret Odası'dan FTSO'ya ziyaret

Ziyaretinden dolayı Karayalçın’a teşekkür eden Başkan Çıralı, karşılıklı bağların kuvvetlendirilmesi konusundaki en önemli adımlardan birinin karşılıklı uçak seferlerinin başlatılması olduğunun altını çizdi. 

Bakmadan Geçme