Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Yönetiminden Çağdaş Adım

Türkiye Basketbol Ligi'nin ilk 20 haftasında aldığı 16 galibiyetle zirveye ortak olan ve liderliği İzmir ekibi Petkim ile paylaşan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Kulübü yönetimi, başarılarının tesadüfi olmadığını attığı cesur ve çağdaş bir adımla bir kez daha kanıtladı.

  • 960
Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Yönetiminden Çağdaş Adım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kulüp yönetimi pekçok profesyonel basketbol kulübünde bile görülmeyen bir uygulamaya imza atarak, psikolojik danışman Selvinaz Eser ile anlaştı. Kendisi de Fethiyeli bir basketbol sevdalısı olan Selvinaz Eser bundan böyle tüm antrenmanlarda ve maçlarda teknik kadroyla birlikte çalışacak.
Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Kulübü II. Başkanı İzzet Durak şunları söyledi: “Bilindiği gibi, baskılı ve stresli yarışma koşullarında özellikle genç sporcular zaman zaman gerçek performanslarını gösteremiyorlar. Hatta zaman zaman teknik kadrodakiler oyuncuları sahada tanıyamadıklarını, oyuncuların gösterdikleri performansla hayalkırıklığı yaşadıklarını ifade edebiliyorlar.Gerek bireysel sporlarda, gerekse takım sporlarında kendilerinden üst düzey başarı beklenen sporcular telaşlı, huzursuz, sıkıntılı, sinirli, sessiz, gergin olabiliyorlar. Bazı sporcular antrenmanlarda rahatlıkla yapabildikleri hareketleri, müsabaka esnasında, bilhassa kalabalık seyirci önünde tekrarlamakta zorlanabiliyorlar.Açıkçası, biz şu ana kadar takımımızda böyle bir sıkıntı yaşamadık. Bunda hem yönetim olarak bizim, hem de teknik kadromuzun yoğun çabaları oldu. Fakat dünyadaki tüm ciddi takımlar mutlaka bir mentör ile çalışıyorlar. Mutlaka çağın tüm imkanlarından yararlanıyorlar.Bizim takımımız bu sezon başından beri Türkiye Basketbol Ligi’ni domine ediyor. Uzun bir dönem lig liderliğini elimizde tuttuk, şu anda da zaten averajla ikinci durumdayız ve ING Türkiye Süper Basketbol Ligi’nin en büyük favorilerinden biriyiz. Bu yöndeki mücadelemiz son maça ve son düdüğe kadar sürecek.Biz sezon başından beri Kulübümüzü çağdaş ve modern bir şekilde yönetmeye çalışıyoruz. 20 yıllık bir Kulübün web sayfası dahi yoktu, artık var. 20 yıllık bir kulübün daimi gelirleri yoktu, artık var. Fethiye Belediyesine ait dondurma büfelerinden pay alma yönünde çalışmalarımız var. Şehir merkezindeki Fethiyespor lisanslı ürünlerinin satılmakta olduğu mağazada basketbol takımımızın ürünleri de satılmaya başlanıyor.Sadece basketbol için değil, tenis, yelken gibi diğer branşlarda da Fethiye’nin layık olduğu yerlere gelmesi için çalışmalarımız sürüyor. Belediyeye ait mevcut tenis kortlarımızı yeniledik. Yelken branşıyla ilgili çalışmalarımız var. Çok yakın bir gelecekte uluslararası turnuvaların oynanabileceği bir başka tenis kompleksinin daha inşasına başlamayı planlıyoruz. Bu yönde ön çalışmalarımızı tamamladık.Kulübümüzü çağdaş bir seviyeye getirmek için sürekli bir gayret içindeyiz. Bu konuda Belediye Başkanımız Alim Karaca’dan büyük destek alıyoruz. Fethiye halkı da, sağolsunlar, her hafta üstüne koyarak hem sayıca daha kalabalıklaştılar, hem de çok daha bilinçli bir şekilde maç izliyorlar. 2500 kişilik salonumuzda artık boş koltuk hiç olmuyor. Gerçek anlamda 7’den 70’e her yaş diliminden seyircimiz var. Her dünya görüşünden taraftarımız var. Bizi en sevindiren şey, aileler çoluk çocuk maça geliyorlar. Basketbol camiasının da zaten beklediği bu değil mi? Sonuç itibarıyla, biz basketbolun Fethiye’ye, Fethiye’nin de Türk basketboluna çok şey katacağına inanıyoruz"
 

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Yönetiminden Çağdaş Adım
Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Yönetiminden Çağdaş Adım

Bakmadan Geçme