Liseler Arası Kısa Film Yarışması Ödül Töreni

5-12 Haziran tarihleri arasında kutlanan Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi'nde Liseler Arası Kısa Film Yarışması, Atık Pil Ve Atık Toplama Yarışması ödül töreni yapıldı.

  • 720
Liseler Arası Kısa Film Yarışması Ödül Töreni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya Çevre Günü Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Liseler Arası Kısa Film Yarışması, Atık Pil Ve Atık Toplama Yarışması ödül töreni yapıldı. Düzenlenen törene Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Milli Eğitim İlçe Müdürü Faruk Kaya, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Güzide Özkaya katılım sağladı.
Melsa Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Murat Tuncer’in “Denizler Kararıyor” isimli kısa filmi, Girne Koleji öğrencisi Eylül Naz Kaynak’ın “Doğayı Korumak Hepimizin Görevi” konulu kısa filmi, Fethiye Belediye Fen Lisesi Öğrencileri Yusuf Kıvanç İbiş ve arkadaşlarının “Yok Oluş” isimli kısa filmi, Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrencileri Mustafa Devrim Yüksel ve arkadaşlarının “Çevre Kirliliği” konulu kısa filmi, Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrencileri Esma Dikmen ve arkadaşlarının “Yeter Artık” isimli kısa filmi ödülleri sahnede takdim edildi. Kısa film yarışmasında dereceye giren filmlerin sahibi öğrencilere bisiklet hediye edildi.
Okullar Arası Atık Pil ve Atık Toplama Yarışması’nda dereceye giren okullara ödülleri takdim edildi. 
Atık Pil Yarışması’nda 1161 kilogram atık pil toplayan Fethiye Gazi Ortaokulu yarışmada birinci olurken Gazi Ortaokulu’na 1.300TL değerinde 4 adet robotik sistem seti, 3 adet spor seti ve masa tenisi seti hediye edildi. 530 kilogram atık pil toplayan Ölüdeniz Ortaokulu ikinci, 375 kilogram atık pil toplayan Vali Recai Güreli İlkokulu üçüncü oldu. İkinci olan Ölüdeniz Ortaokulu’na 1.00TL değerinde robotik sistem seti ve pet pota hediye edildi. Üçüncü olan Vali Recai Güreli İlkokulu’na 1.000TL değerinde robotik sistem seti ve spor seti hediye edildi.
E-Atık Yarışması’nda ise 120 kilogram e-atık toplayan Çamköy Ortaokulu yarışmada birinci olurken Çamköy Ortaokulu’na masa tenisi hediye edildi. 115 kilogram e-atık toplayan Fethiye Şehit Feramil Ferhat Kaya Ortaokulu ikinci, 30 kilogram e-atık toplayan İncirköy İlkokulu üçüncü oldu. İkinci olan Fethiye Şehit Feramil Ferhat Kaya Ortaokulu’na pet pota hediye edildi. Üçüncü olan İncirköy İlkokulu’na spor seti hediye edildi.
Fethiye Belediyesi Çevre Koruma Ve Kontrol Müdürü Selver Hatice Kabak “Bugün burada Çevre Haftası etkinlikleri devamı niteliğinde ki öğrencilerimiz arasında düzenlemiş olduğumuz kısa film ödül yarışması, elektrik ve elektronik atıkları ile atık pillerin yıl boyu toplanan miktarlarına bakılarak okullarımıza ödüllerini ve aynı zamanda plaketlerini teslim ettik. Bildiğiniz gibi dünya çevre haftasında umutları yeşertmek için çabaları yoğunlaştırmak için gayret ediyoruz. Farkındalıkları yükseltmek için elimizden geleni yapıyoruz. Gerçekten okullarımızın ve öğrencilerimizin katılımları çok yüksek boyuttaydı. Yine Muğla il birinciliğini kaptırmadığımızı düşünüyorum bu anlamda. Katkılarından dolayı gelen, emek veren bütün öğrenci, öğretmen, protokol temsilcilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. 


 

Liseler Arası Kısa Film Yarışması Ödül Töreni
Liseler Arası Kısa Film Yarışması Ödül Töreni
Liseler Arası Kısa Film Yarışması Ödül Töreni

Bakmadan Geçme