Lider Samsun engelini de aştı 82-72

Türkiye Basketbol Ligi 22. haftasında ligin son sırasında bulunan Samsunspor'u konuk eden Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ikinci yarıdaki performansı ile karşılaşmadan 82-72 galibiyetle ayrılarak liderliğini korudu. Konuk takımda Predrag Samardjiski sakatlığı nedeniyle oynamadı.De Angelo Riley 24 sayı 10 ribaunt, Erick Neal 23 sayı 10 asist ile galibiyette önemli rol oynadılar.

  • 1070
Lider Samsun engelini de aştı 82-72
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi Muhabiri Fatih Dereli'nin haberine göre; Beşkaza Spor Salonu’nda oynanan maçı Başhakem Sertan Kırklar yönetirken, yardımcılıklarını Seyhan Topaloğlu ve Alper Elçikoca yaptı. Yoğun ilginin olduğu karşılaşmayı Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Fethiye Gençlik ve Spor İl Müdürü Harun Reşit, Fethiye’mizin gururu Milli Güreşçimiz Süleyman Atlı, oda başkanları ve kulüp yöneticileri protokol tribününden izledi. Maçtan önce her iki takım oyuncuları “Başımız Sağ Olsun” yazılı pankart taşıdılar. 

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor maça Erick Neal, Utku Yücedağ, Mert Gizir, Sercan Ergin, De Angelo Riley ilk beşi ile başlarken; Samsunspor ise Çağdaş Erdoğan, Onur Aksoy, AnteDelas, Oğuzhan Sungur ve Enver Ekmen beşi ile parkedeki yerini aldı. Riley ve Neal ile LH FethiyeBelediyespor maça baskın başlasa da Samsunspor cevap vermesini bildi. Karşılıklı dengede geçen karşılaşmada Fethiye farkı açmak istese de Samsun izin vermedi ve ilk çeyrek 18-16 Fethiye üstünlüğüyle tamamlandı.

Karşılıklı üçlüklerle başlayan ikinci çeyrekte Samsunspor, Onur ile öne geçse de Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’dakaptan Sercan Ergin cevap vermekte gecikmedi. Çeyrek boyunca Fethiye üstünlüğü elinde tutsa da son bölümde iyi bir geri dönüş yakalayan Samsun, Oğuzhan Sungur’un basketiyle skoru dengeledi ve çeyrek 34-34 tamamlandı.

Üçüncü çeyreğe arka arkaya top kayıplarıyla başlayan Fethiye karşısında Samsun avantajı iyi değerlendirerek öne geçen taraf oldu. Bu dakikalarda tam bir üçlük savaşının yaşandığı karşılaşmada Fethiye kısa sürede tekrar geri gelerek skoru dengeledi. Son bölümde üstünlüğü de eline alan Fethiye çeyreği 54-51 önde tamamladı. 

Son çeyreğe takımımız daha etkili başlarken, Samsunspor bu ritme izin vermemek için faullere yöneldi. Kenardan gelen Cem Koçal’ın arka arkaya sayıları ile geri gelen Samsun skoru tekrar dengeledi. Bitime 03 dakika 34 saniye kala yayın gerisinden bulduğu sayılarla üstünlüğü tekrar eline alan Fethiye, rakibinde de uzaklaşmaya başladı. Son bölümde farkı çift hanelere kadar taşıya Fethiye karşılaşmadan 82-72 galibiyetle ayrıldı.

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’da De Angelo Riley 24 sayı 10 ribaund, Erick Neal 23 sayı10 asist ile oynarken; konuk takımda Cem Koçal 19 sayı, Enver Ekmen 14 sayı ve Çağdaş Erdoğan 13 sayı kaydetti. 


 

Lider Samsun engelini de aştı 82-72
Lider Samsun engelini de aştı 82-72
Lider Samsun engelini de aştı 82-72
Lider Samsun engelini de aştı 82-72
Lider Samsun engelini de aştı 82-72
Lider Samsun engelini de aştı 82-72
Lider Samsun engelini de aştı 82-72

Bakmadan Geçme