L.H. Fethiye Belediyespor deplasmanda kazandı 73-80

Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, Bursa deplasmanında konuk olduğu Final Gençlik'i 80-73 mağlup etti. Özellikle 3. periyottaki üstün oyunuyla maça ağırlığını koyan temsilcimiz salondan galibiyetle ayrıldı.

  • 854
L.H. Fethiye Belediyespor deplasmanda kazandı 73-80
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bursa Atatürk Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Başhakem Sami Özel yönetirken, yardımcılıklarını ise Umut Özgün Ergün ve Anıl Veziroğlu yaptı. Ev sahibi Final Gençlik parkede MarlainVeal, Serhat Uğur, Alparslan Uruk, Hakan Şanlı ve AbdoulayeGueye ilk beşi ile yer aldı. LH Fethiye Belediyespor ise maça EricNeal, Utku Yücedağ, Canberk Cevit, De Angelo Riley ve Sercan Ergin beşi ile başladı. 
İlk periyot karşılıklı sayılarla geçildi. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor bu çeyrekte ErickNeal ile sayılar bulurken, Bursa temsilcisi Final Gençlik ise MarlainVeal ile sayılar üretti. Başa baş geçen periyodu LH Fethiye Belediyespor 22-19 önde geçti. İkinci periyoda iyi başlayan temsilcimiz hızlı hücumlardan bulduğu sayılarla 32-23 üstünlüğü yakaladı. Bitime 3 dakika kala farkı arttıran LH Fethiye Belediyespor, farkı çift hanelere çıkardı. (37-27) Sonrasında savunmada etkili olan Final Gençlik, bulduğu sayılarla farkı azalttı. Bitime 50 saniye kala Serhat Uğur’un üçlüğü skoru 39-36’ya getirdi ve periyot 39-36 LH Fethiye Belediyespor’un üstünlüğü ile kapandı. 

3. periyotta Lokman Hekim Fethiye Belediyespor savunmada etkili olurken, ErickNeal’in üst üste basketleri ile tekrar farkı açtı. Pota altında De Angelo Riley’in hem hücum hem de savunma katkısı ile oyuna ağırlığını koyan temsilcimiz bu çeyreği 10 sayı farkla 60-50 önde bitirdi. Başa baş geçen dördüncü periyotta benchten gelen Sezgin Eriş’in etkili oyunu ile farkın kapanmasına izin vermeyen Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, salondan 80-73 galip ayrıldı. 

LH Fethiye Belediyespor’da ilk maçına çıkan De Angelo Riley, 26 dakika süre aldı ve 19 sayı ile galibiyete önemli katkı sağladı. ErickNeal de 19 sayı ve 10 ribaund, Sercan Ergin 13 sayı ve benchten gelen Sezgin Eriş 12 sayı ile oynadı. Final Gençlik’te ise MarlainVeal 26 sayı, Serhat Uğur da 16 sayı ile oynadı. 
 

Bakmadan Geçme