LH Fethiye Belediyespor'dan ilk deplasman galibiyeti 69-79

ING Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, İzmir deplasmanında Aliağa Petkimspor'u 79-69 mağlup etti. Fethiye temsilcisi bu sezon ilk deplasman galibiyetini elde etti.

  • 599
LH Fethiye Belediyespor'dan ilk deplasman galibiyeti 69-79
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Enka Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Başhakem Erşan Kartal yönetirken, yardımcılıklarını Ali Serkan Emlek ve Mehmet Şahin yaptı. Üstün bir oyun ortaya koyan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’da yeni transfer Ricardo Ledo 30 sayı ile galibiyette önemli rol oynadı. İzmir temsilcisinde ise Kendrick Ray 16 sayı ile oynadı. 

ING Basketbol Süper Lig 24. hafta mücadelesinde Lokman Hekim Fethiye Belediyesi, Aliağa Petkimspor’u 79-69 mağlup etti ve 3 hafta aradan sonra kazanarak 6. galibiyetine ulaştı. Petkim ise 9 galibiyette kaldı.

İki takımın da düşük yüzdelerle başladığı maçta Lokman Hekim Fethiye Belediyespor üçlükler-Petkim ikiliklerle sayı buldu ve ilk TV molasına 8-8 gidildi. Yabancı oyuncuların karşılıklı sayı düellosuyla ilk çeyrek başa baş devam etti ve konuk ekip ilk çeyreği yarım basket farkla önde kapattı (16-17).

İkinci çeyreğin ilk hücumunda Ege’nin basketi ile maçta ilk kez bir yerli isim skor üretti. 3 dakika boyunca iki tarafta skor bulamadı fakat bir kolay hızlı hücum bir de üçlükle Petkim ritm bulan taraf oldu. Zack’i etkili kullanan ev sahibi ekip devrenin bitimine 2 dakika kala skoru 29-25’e getirdi. Sercan-Ledo ile cevap veren Fethiye ise yakaladığı 9-0’lık seri ile soyunma odasına önde giren taraf oldu (29-34).

Üçüncü çeyrek ilk yarının aksine daha yüzdeli geçti. 3.çeyreğe Ray’in skorer oyunu ile başlayan Petkim, ilk yarıda sadece bir üçlük isabeti bulabildi. Okben’in 2 üçlüğü ve ardından Wimbush’un üçlüğüyle dış atışlarda isabet sağlarken, LH Fethiye Belediyespor ise Abu ve Ledo ikilisiyle skor üretti ancak Ray’in son saniyedeki gereksiz müdahalesi ile sayı olma ihtimali az olan Ray’ın zor açıdaki turnikesi geçerli sayıldı ve Petkim final periyoduna 53-52 önde girdi.

Son çeyreğe dış atışları fazla forse ederek başlayan Petkim bunda başarılı olamadı ve Sercan’dan gelen üçlüklerle Fethiye çabuk bir hamle yaparak bitime 6 dakika kala yeniden öne geçti (55-60). Fethiye’nin düzen dışı bir kaç atışı ile Petkim yeniden toparlanma şansı buldu ve son TV molasına 60-60 eşitlikle girildi. Ledo’nun sorumluluk alarak bulduğu sayılarla konuk takım son 3 buçuk dakikaya 5 sayılık üstünlükle girdi (63-68). Savunmada Ledo’yu durdurmakta zorlanan Petkim, kendi potasındaki ribauntlarda da sorun yaşayınca son 2 dakikaya girilirken skor 65-73’e geldi. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un süreye oynarcasına kötü hücumlar tercih edince ev sahibi ekip çabuk bir geri dönüşle bitime 1 dakika kala farkı 4’e çekti (69-73). Vasiliauskas’ın kritik boş üçlüğünden isabet gelmeyince ardından yapılan faulle Johnson çizgiye gitti ve hata yapmayarak 30 saniye kala skoru 69-75’e getirdi. Kalan sürede hata yapmayan Fethiye maçtan galip ayrılan taraf oldu (69-79)

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’da Ricardo Ledo 30, Robert Johnson 15 ve Elgin Cook 11 sayı ile galibiyete katkı sağladılar. Aliağa Petkimspor’da ise Kendrick Ray 16, Ian Hummer 14 ve Stephen Zack 12 sayı kaydettiler. 

Bakmadan Geçme