LH Fethiye Belediyespor büyük ihtimalle Süper Lig'de 

Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden birçok kulüp, ligin bugünkü durumu ile tescil edilmesini istedi. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, liglerin ertelenmesinin ardından mevcut sıralama ile ligin tescil edilmesini istemiş Türkiye Basketbol Ligi ve Basketbol Süper Ligi'nde düşme olmamasını ayrıca bu iki ligde 18 takımın yer alması teklifinde bulunmuştu. Bu süreçte temsilcimizin büyük ihtimalle önümüzdeki sezon Basketbol Süper Ligi'nde yer alacağı ifade ediliyor. 

  • 2839
LH Fethiye Belediyespor büyük ihtimalle Süper Lig'de 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesinden Fatih Dereli'nin haberine göre; 

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden birçok kulüp, ligin bugünkü durumu ile tescil edilmesini istedi. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, liglerin ertelenmesinin ardından mevcut sıralama ile ligin tescil edilmesini istemiş; Türkiye Basketbol Ligi ve Basketbol Süper Ligi’nde düşme olmamasını ayrıca bu iki ligde 18 takımın yer alması teklifinde bulunmuştu. Bu süreçte temsilcimizin büyük ihtimalle önümüzdeki sezon Basketbol Süper Ligi’nde yer alacağı ifade ediliyor. 

Türkiye Basketbol Ligi ekipleri, liglere devam edilememesi durumuna karşı nasıl bir yöntem takip edilmesi konusunda görüşlerini bildirdi. Kulüplerin çoğu ligi bugünkü durumuyla tescil edilmesini önerdi. Şu anda averajla lider olan Petkimspor, “Mevcut sıralama ile lig tescil edilmeli, yönergelere göre gereği yapılmalı” derken Lokman Hekim Fethiye Belediyespor idarecileri de “Mevcut sıralama ile lig tescil edilmeli, BSL ve TBL’den düşme olmasın, bu iki lig 18’er takım olsun” teklifini sunmuştu. 

Konu ile ilgili diğer takımların önerileri ise şöyle; 
Merkezefendi Belediyespor: Sürecin uzama ihtimaline binaen; ligin devam etmesi ya da play-off’ların bu sıralamaya göre oynatılması kararı alınması halinde gereğini yapmaya hazırız. Ligin bu şekilde tescil edilmesi halinde verilecek karara saygılıyız. Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket kulübünün hak ve menfaatlerinin, ligdeki sıralamamızın ve gelmiş olduğu düzey dikkate alınarak haklarının gözetileceğini umuyoruz.

Finalspor: Gelecek sezon başında lige kaldığı yerden devam edilsin. Ya da lig bu haliyle tescil edilsin, çıkacaklar çıksın, hiçbir takım düşmesin, gerekirse takım sayısı artsın. Ya da TBL’den 4 takım çıksın, BSL iki gruplu 20 takımla oynansın.

Akhisar Belediyespor: Petkimspor birinci olarak BSL’ye çıksın, ikinci ve dokuzuncu sıradaki 8 takımdan biri de kulüp kriterlerine göre BSL’ye çıkan ikinci takım olsun. BSL gerekirse 20 takım olsun (TBL’den 4 takım alınarak), 18 ya da 20 takım iki gruba ayrıldığında maç sayısı da azalacaktır.
 
Bandırma Kırmızı: Lig bu haliyle tescil edilsin, ilk iki takım yükselsin.

Bornova Belediyespor: TBF’nin alacağı her türlü karara saygılıyız ancak hukuki süreç konusunda kulüpler bilgilendirilmeli.

Semt 77 Yalovaspor: Liglere mümkünse devam edilmeli, olmuyorsa PETKİM yükselsin, şu anki play off sırasına göre 2-9 arasında Haziran'da play off oynansın, bu da mümkün olmuyorsa Petkimspor’dan sonra 2-9 arasında kriterleri uyan bir takım BSL’ye alınsın.

Konyaspor: Ligler bu haliyle tescil edilsin.

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: Birinci normal sezon şampiyonu olarak çıksın. Çıkacak ikinci takım için başvurular arasında mali kriterlere göre karar verilsin. 

Mamak Belediyespor: 24 hafta oynanan lig Beyaz Sezon kabul edilmemeli, lig bu haliyle tescil edilmeli, ilk iki çıkmalı, son iki düşmeli.

Manisa Büyükşehir Belediyespor: Lig bu haliyle tescil edilsin, ilk iki çıksın, son iki düşsün.

BUDO Gemlik Basketbol: Şu anki birinci ve ikinci sıradaki takımlar bir üst lige alınsın, 1. şampiyon ilan edilsin. Son iki sırada yer alan 2 takımın düşürülsün. TBL 18 Takım ile oynanacaksa bu durumda küme düşme kaldırılsın.

1881 Düzce Belediyespor: Lig bugünkü durumuyla tescil edilsin.

Samsunspor: Beyaz Sezon kabul edilsin, 2020-21 sezonuna aynı takımlarla devam edilsin.
Anadolu Basket: Ligin alt ve üst bölümlerinde takımlar birbirine çık yakın. Lig oynanmış olsaydı sıralar büyük olasılıkla değişecekti. Yaşanan süreçten dolayı yeni sezona bazı kulüplerin devam edememe olasılığı da dikkate alınarak Beyaz Sezon kabul edilmeli, takım düşürülmemeli, 5 milyonluk banka teminatı ile başvuracak 2 takım BSL’ye alınmalı, başvuran takım sayısı 2'den çoksa Temmuz ayında veya sezon başında 2 takım belirlemek için turnuva düzenlenmeli.
 

Bakmadan Geçme