'Language Cafe' Fethiye'de açıldı

Farklı kültürlerin bir arada olacağı yerli ve yabancı öğretmenlerden yabancı dil öğrenmek, pratik yapmak ve yabancı dil kültürünü bilen insanlarla tanışmak isteyen vatandaşlar için, 'Language Cafe Özer Olgun Kültür Merkezi'nde gerçekleşen açılış ile hizmete girdi.

  • 1782
'Language Cafe' Fethiye'de açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ZELİHA OTGÖZ, “FETHİYE’NİN GENÇLERİ DÜNYAYA DAHA KOLAY AÇILACAKLAR”
Fethiye’de hizmete giren Language Cafe ile gençlerin dünyaya daha kolay açılacağını belirten Language Cafe Fikir Bulucusu Zeliha Otgöz, “Fethiye’de biz gençler olarak her zaman yeni diller öğrenmek ve dünyaya açılmak istedik. Bu yüzden Language Cafenin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ve hepiniz hoş geldiniz. Language kafeyi ilk kez Cambridge de görmüştüm. İnsanlar farklı dillerini, birbirlerine öğretiyorlardı. Bildiğiniz gibi Fethiye’de çok uluslu milletler fazla var. Bu yüzden büyük bir potansiyelimiz var. Bu potansiyelin açığa çıkmasını istemiştik. Teşekkürler. Bu kafe git gide büyüyecek ve Fethiye’nin gençleri dünyaya daha kolay açılacaklar. Aslında açığa çıkamamış bir potansiyeli, uçuracağız” şeklinde konuştu.

BAŞKAN KARACA, “GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Language Cafe açılışında hem Cafe hakkında hem de gençlere yönelik projeler hakkında bilgiler de aktaran Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Hepinize merhabalar, hoş geldiniz. Zeliş sana projen için çok teşekkür ediyorum. Zeliha benim amcamın torunu. Güzel bir projeydi. Bize teklif sunduğunda hemen hayata geçirelim dedik. Bugün buradayız ama küçük bir alanda bu kafeyi hayata geçiriyoruz. Zeliha’nın söylediği gibi Fethiye’nin her alanına yayılmak istiyoruz. Ama birçok yerde yer ve mülk sorunumuz var, onu çözdüğümüzde ilerlemek istiyoruz. Daha önce gençlerimize yönelik Kadın Hekimleri Derneğimizle birlikte kütüphane açılışını gerçekleştirmiştik. Bugünde burada ülkemizdeki ve yurtdışındaki bütün hocalarımızla birlikte Language Kafede; bu bölgede yabancı dil öğrenmek isteyen gençlerimize alan yaratıyoruz. Biraz önce Osman Başkanımızla gerçekleştirdiğimiz 100 Yaş Evi projesinde söylemiştik. Gençlere Yönelik ne yapmak istiyoruz? Ne yapıyoruz?  Ne tür aktiviteler yapıyoruz? Gençlerimiz de sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bölgemizde Fethiye Belediyesi olarak 22 milyon değerinde bir araziyi kamulaştırdık. 2023 yılında da ilimize gençlik merkezini yine siz değerli katılımcılarımızla açacağız. Orada da çok güzel aktiviteler olacak. Bu süreç boyunca ihtiyacı olan 500 öğrencimize burs vermeye devam ediyoruz. 9500 öğrencimize deneme sınavları yapıyoruz. Onlara ücretsiz eğitim setleri dağıtıyoruz. Bizim, ülkemizin ve dünyanın başına gelen pandemi sürecinde onlara yardımcı ve destek olmaya, uzaktan eğitim alan öğrencilerimize hepsine destek olmaya devam ettik. Ve uzaktan eğitim alan öğrencilerimizin hepsine Fethiye Belediyesi ve eğitim severlerle birlikte onlara tabletlerimizi dağıtmıştık. Gençlere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Buradaki gençlerimizle birlikte kamplar yapıyoruz. 1-2-3 tarihinde planlamış olduğumuz gençlere yönelik en büyük festivallerden olan MilyonFesti gerçekleştirme girişimimiz iptal oldu. Valilikten gelen bildirimle Milyonfestimiz yasaklanmış. Yasal olarak mücadelemize devam edeceğiz. Bizler bu süreçte gençlerimizle birlikte eğitime destek olamaya devam edeceğiz. Kim engel olmaya çalışırsa çalışsın devam edeceğiz. Sizlerle birlikte yolumuza devam edeceğiz. Katılımlarınızdan dolayı gelen herkese teşekkür ederiz. Bu süreçte görev alacak ülkemizde ve yurt dışındaki tüm eğitmenlerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

'Language Cafe' Fethiye'de açıldı

'Language Cafe' Fethiye'de açıldı

'Language Cafe' Fethiye'de açıldı

Bakmadan Geçme