KURBANLIKLAR HAZIR

Kurban Bayramı yaklaşırken, Çatalarık Mahallesindeki Fethiye belediyesi kurbanlık hayvan pazarına kurbanlıklar getirilmeye başlandı. 3124'ten gelen lezzet olarak Fethiye'de yıllardır halka kaliteli ve ekonomik hizmetlerde bulunan Çarıklı Bizim Kasap, bu yıl da kurbanlık pazarında yerini aldı. Akdağ'ların eteklerinde beslediği kurbanlıkları yavaş yavaş Fethiye'ye indiren Çarıklı Kasap'ın bu kurbanlıkları kapışılmaya başladı. Özellikle geçen yılki müşterilerinin siparişleri bugünden verdiği Çarıklı Kasap yetkilisi Hamit Metiner, ''Vatandaşlarımıza her bütçeye uygun kurbanlık hayvan sağlayacağız. Girdev yaylaları ile Akdağ eteklerinde beslediğimiz kurbanlıklarımızı pazara getirdik. Elimizde oldukça çok hayvan var. Her bütçeye uygun kurbanlık sağlayacağız'' dedi.

  • 1330
KURBANLIKLAR HAZIR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban Bayramına sayılı günler kala, Fethiye Belediyesi Hayvan pazarına kurbanlıklar getirilmeye başlandı. Görücüye çıkan kurbanlıklar arasında 3124 metre yüksekliğindeki Akdağ'da beslenen Çarıklı Kasap'ın kurbanlıkları bu yıl da oldukça beğeniliyor. Kurban telaşının başladığı şu günlerde vatandaşlar, bu kurbanlıklara büyük rağbet gösteriyor. Yem fiyatlarının yüksekliğini vatandaşlara yansıtmamak için yaklaşık 2-3 yıldan bu yana Akdağ etekleri ile Girdev yaylasında beslediği küçük ve büyükbaş hayvanları besleyen Çarıklı Kasap sahibi Hamit Metiner, her bütçeye uygun olacak şekilde Fethiye halkına hizmet için hayvan pazarında yerini aldı. Hayvan pazarına gelip kurbanlık almak isteyenler, seçtikleri kurbanlık için pazarlık yapıyor. Bu yıl 900 ile bin 700 TL arasında kurbanlık hayvan satışı yapacaklarını ifade eden Hamit Metiner, ''Her bütçeye göre tüm vatandaşlarımızın dini vecibesini yerine getirme adına yardımcı olacağız. 2 yıldan bu yana fiyatlarımız aynı. Yeme yapılan aşırı zamları yansıtmamak için kurbanlıkları yaylalarda otlattık. Hazır yem vermemeye çalıştık. Geçen yıllardaki kaliteden bu yıl da ödün vermiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz'' dedi.
Metiner; ''Akdağ'ın 3124 metrelik zirvesinde karın içinde yetiştirdiğimiz hayvanları organik olarak kurbanda halkımıza sunacağız. Bu yıl da normal yem yedirmemeye çalıştık. Hayvanlarımızın besiye gelmesi için yaylalarda otlattık, keçi boynuzu, arpa, çavdar, yulaf, buğdayı bitki olarak verdik. Amacımız lezzet olarak da üstün olmasına çalıştık. Vatandaşlarımızın dükkanlarımızda da tattığı bir lezzet olduğu için kurbanlık hayvan yetiştirirken de aynı kaliteye özen gösterdik. Maliyeti düşürmek için yaylalarda beslediğimiz için en kaliteli hayvanı en ucuza sağlamaya çalıştık. Yem fiyatlarında biliyorsunuz, fahiş artışlar oldu. 50 TL olan yem 96-100 TL'ye yükseldi. Biz de hem yemden tasarruf etmek hem de kaliteyi yükseltmek için yaylalarda baktık. Bu yüzden fiyatlarımız geçen yılki fiyat bazından 2 yıl boyunca olduğu gibi aynı devam ediyor. 900 ile bin 500-bin 700 TL aralığında kurbanlıklarımız var. Veteriner kontrolünden geçmiş, dini vecibelere uygun, organik şekilde beslenmiş, kaliteli, temiz kurbanlıkları halkımıza en ucuza vermek için Çarıklı Kasap olarak hazırız. Geçen yıllardaki müşterilerimiz yine siparişlerini verdiler. Her bütçeye uygun kurbanlık hayvan sağlayacağız. Paylaşmak anlamında dini ibadetimiz olduğu için vatandaşlarımızın kurbanlıklarını sağlamada yardımcı olacağız. Satışlarımızdan memnunuz. Vatandaşlarımıza kurbanlarının kesilmesinde mezbaha olarak da yani et entegre tesisimizde yardımcı oluyoruz. Kurbanlık malımız çok olduğu için bu yıl daha fazla vatandaşımıza dini vecibesini yerine getirmesine katkı sağlayacağız. Şimdiden tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını kutluyoruz'' ifadelerini kullandı.

Her yıl Çarıklı ailesinden kurbanlık aldığını ifade eden Ahmet Karpuz, ''Pazarlık ettik, anlaştık. Memnunum. Hayvan güzel, eti lezzetli ve temiz olduğu için buradan alıyorum. Burada kesim imkânı da var. Fiyatları da normal'' diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme