KPSS iptaline dava açtı!

ÖSYM Başkanı Ersoy'un yaptığı açıklamaya göre 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edilmesinin ardından Fethiyeli Hüseyin Sağlam sınav iptalinde yaşadığı mağduriyet nedeni ile ÖSYM'ye karşı hem maddi hem de manevi tazminat davası açtığını açıkladı. 

  • 1262
KPSS iptaline dava açtı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SAĞLAM, “VERDİĞİMİZ EMEKLER YAŞADIĞIMIZ SINAV STRESİ BOŞA GİTTİ”
Bir yıllık çalışma sonucunda verilen emeklerin boşa gittiğini belirten Hüseyin Sağlam, “2022’de yapılan KPSS sınavına girdim. 1 yılık hazırlık sonucunda girdiğim sınavın sonucunu beklerken iptali ile karşılaştım. Verdiğimiz emekler yaşadığımız sınav stresi boşa gitti. Bunun yanında sınavın il merkezinde yapılması ile birlikte ulaşım için yaşadığımız stres ve yaptığımız harcamalarla kaldık. Sınavın tekrarlanması bizler için ekstra stres ve ekstra masraf olacak. İnsanların buna gücü var mı bu sorgulanmalı” şeklinde konuştu. 

SAĞLAM, “ÖSYM ÜZERİNE DÜŞEN SORUMLULUĞU ALMAMAMIŞTIR”
Sınavın iptal olmasından sonra ÖSYM’nin üzerine düşen sorumluluğu almadığına dikkat çeken Hüseyin Sağlam, “Skandal boyutundaki iddialarla sınavdaki sorulan soruların bir yayın evinin soruları ile aynı olduğu ortaya çıkmıştır. Maalesef sınavın güvenilirliğine gölge düşmüştür. Benim gibi birçok kişinin emekleri, zamanları ve paraları boşa gitmiş. ÖSYM ise üzerine düşen sorumluluğu almamıştır. Çözüm ÖSYM Başkanını görevden almak değil oluşan zararın giderilmesi ve sınav adaylarına haklarının verilmesidir. Bu konu öyle kestirilip atılabilecek bir konu değil. Adaylar bu sınavlar için büyük emekler harcıyor. Hem maddi hem de manevi… O yüzden gereken ne ise o yapılmalıdır. KPSS sınavına giren 1 milyonu aşkın adayın hayalleri bu kadar kolay yıkılamaz. Bu kadar insanın emeği göz ardı edilemez. Edilmemeli” ifadelerini kullandı. 

SAĞLAM, “BU SÜRECİN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”
ÖSYM’ye karşı açtığı davanın sürecini sonuna kadar takip edeceğini vurgulayan Hüseyin Sağlam, “KPSS 2022 sınavında mağdur olduğum için ÖSYM’ye karşı hem maddi hem de manevi tazminat davası açtım. Açtığımız hiçbir dava bizim kaybettiğimiz bir yılımızı geri getirmeyecek ama yaşadığım mağduriyete kayıtsız kalamazdım. Kimse de kalmamalı. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağım” dedi. 
 

Bakmadan Geçme