Korona Günlerinde Ücretsiz Terapi Desteği

Türkiye'de son günlerde adından söz ettiren ve Uzmanlardan oluşan 'EMDR Travma ve İyileştirme Grubu' içerisinde Fethiye'den de Uzman Psikolog Özge Koçak görevalıyor.  'EMDR Travma ve İyileştirme Grubu', başta kamu çalışanları olmak üzere korona virüsten etkilenenlere yönelik ücretsiz online destek veriyor. 

  • 1808
Korona Günlerinde Ücretsiz Terapi Desteği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de son günlerde adından söz ettiren ve Uzmanlardan oluşan ‘EMDR Travma ve İyileştirme Grubu’ içerisinde Fethiye’den de Uzman Psikolog Özge Koçak görev alıyor.  ‘EMDR Travma ve İyileştirme Grubu’, başta kamu çalışanları olmak üzere korona virüsten etkilenenlere yönelik ücretsiz online destek veriyor. 
 
Ülkemizin ve dünyanın çok zorlu bir süreçten geçtiği bu günlerde vatandaşların kaygı seviyeleri artıyor. Bu zorlu süreçte vatandaşların ruh sağlığını koruyabilmeleri için ‘EMDR Travma ve İyileştirme Grubu’ harekete geçti. Türkiye’de kamu ve özel sektörde çalışan 400’ün üzerinde gönüllü uzmanıyla psikolojik destek vermek için harekete geçen ‘EMDR Travma ve İyileştirme Grubu’ bir telefon uzaklığında. 

‘EMDR Travma ve İyileştirme Grubu’ içerisinde gönüllü olarak yer alan Uzman Psikolog Özge Koçak, “Ülkemiz yaklaşık 1 aydır Korona kabusuyla iç içe. Her geçen gün durum ciddileşiyor ve kaygı seviyemizde artıyor. Bu süreçte artık çok yakınımızdaki kişilerin virüse yakalandığını, hastaneye yatırıldığını haber alıyoruz. Aynı zamanda, bizim önünden geçmeye şu günlerde cesaret edemediğimiz ancak onların çalışma yerleri olan sağlık kuruluşlarında çalışan doktorlarımız, hemşirelerimiz, hasta bakıcılarımız ve diğer sağlık personellerimizin de enfekte olduklarını öğreniyoruz. Kuşkusuz bu günler herkes için zor ancak korona virüse yakalanmış olan bireyler, onların yakınları ve kriz çalışanları için durum daha da zor ve kaygı verici” dedi.

EMDR Travma ve İyileştirme Grubu’nun 1999 Marmara Depreminin ardından kurulduğunu belirten Uzman Psikolog Koçak, “Ülkemizde korona virüs taşıyıcı olanlara, yakınlarına ve kriz yönetiminde aktif görev alanlara yönelik kurulmuş olan, ücretsiz online terapi vermeyi amaçlayan bir oluşum var. İsmi ‘EMDR Travma ve İyileştirme Grubu’ Bu oluşum 1999 Marmara Depreminden bugüne kadar yaşanan her travmatik olayda ekibindeki travma konusundaki uzman terapistleri aracılığıyla insanlara ulaşmayı ve iyileştirmeyi hedefliyor” ifadelerini kullandı. 

Koçak, “Tüm dünya olarak zorlayıcı bir süreçten geçerken ulusal mücadele verdiğimiz şu günlerde 400’ün üzerinde gönüllü uzman, EMDR Travma İyileştirme Grubu olarak belirtilen 3 gruba online psikolojik destek hizmeti vermeye hazır:
1-Koronavirüsten etkilenen vatandaşlarımıza hizmet veren tüm çalışanlar (Sağlık çalışanları, kriz yönetiminde görev alan emniyet, belediye ve sosyal hizmet çalışanları)
2-Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınları
3- Koronavirüs sebebiyle hastalanan vatandaşlarımız ve yakınları (anne, baba, çocuk, kardeş, eş)

Çevrenizde bu gruptan herhangi birine dahil olan bir yakınınız varsa Whatsapp üzerinden iletişime geçebilir ve bu kişilerin ücretsiz online terapi desteğinden faydalanmasını sağlayabilirsiniz. 
Sağlıkla Kalın. Evinizde Kalın.” Diye konuştu. 
                


 

Bakmadan Geçme