Kooperatifçilik Otobüsü Fethiye'ye Geliyor 

Ticaret Bakanlığı'nın, kooperatiflerin gelişmesi ve kooperatifçiliğin yaygınlaşması amacıyla başlattığı Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi kapsamında oluşturulan Kooperatifçilik Otobüsü, 27 Mart 2020 Cuma günü Fethiye'ye gelecek. 

  • 1488

Ticaret Bakanlığı’nın, kooperatiflerin gelişmesi ve kooperatifçiliğin yaygınlaşması amacıyla başlattığı Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi kapsamında oluşturulan Kooperatifçilik Otobüsü, 27 Mart 2020 Cuma günü Fethiye’ye gelecek. 
Kooperatifçilik ile ilgili 12 ilde bilgilendirme faaliyetlerini kapsayan projede, yer alan üçüncü Muğla olacak. Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Akif Yılmaz, Genel Müdürlük yetkilileri Ayten Esra Zeyrek ve Ahmet Dinç, Muğla Ticaret İl Müdürlüğü'nden İl Müdürü Mehmet Demirtaş ile Şube Müdür Vekili Ergün Yıldız, Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme projesiyle ilgili olarak 7 Mart Cumartesi günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’yı ziyaret etti.
Heyet ziyarette Çıralı’ya, Ticaret Bakanlığı’nın yaklaşık 7 milyon ortağı bulunan kooperatiflerin gelişmesi, kooperatifçiliğin yaygınlaşması ve yeni nesillerin kooperatifçiliği tanıması için başlattığı "Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi" hakkında bilgi verdi. 
Proje kapsamında ziyaret edilen her ilde en az bir yeni kooperatif ve iş fikri oluşturma hedefiyle yola çıkan ‘Kooperatifçilik Otobüsü’, 27 Mart 2020 Cuma günü Fethiye’ye gelecek. Fehiyeliler Kooperatifçilik Otobüsü'nde gezerek tanıtılan ürünleri görme şansına sahip olacak ve kooperatif kurmak veya ortak olmak isteyenle de danışmanlık hizmetinden yararlanabilecekler. 
Aynı gün Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda kooperatiflerin kuruluş aşamaları, faydaları, diğer işletmelerden farkları, kadın kooperatiflerin gücü konularının yanı sıra girişimcilik, pazarlama markalaşma konularında eğitim verilecek.
 

Bakmadan Geçme