Köktener, başkanlığa seçildi

Muğla İnternet Gazetecileri Derneği ilk genel kurulunu yaptı. Dernek üyelerinin katılımı ile Menteşe Konakaltı Kültür Merkezi'nde yapılan genel kurulda başkanlığa SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener seçildi.

  • 1716
Köktener, başkanlığa seçildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi Muhabiri Fatih Dereli'nin haberine göre; Gerçekleşen genel kurula CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, CHP Ula İlçe Başkanı Hüseyin Özcan, İnternet Gazetecileri Federasyonu Başkanı Mesut Demir, Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği Başkanı Sedat Kurt, Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Cem Kaytan, Beşkazalılar Platformu Başkanı Devrim Karakuş ve derneğe üye gazeteciler katıldı. İlk olarak saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız söylendi. 

Daha sonra divan oluşturuldu. Divan başkanlığına Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Cem Kaytan seçilirken, üyeliklere ise Hülya Kulalı ve Özgül Özdemir getirildi. Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener konuşmasında, “İnternet çağında yaşıyoruz. Her şey dijital medyaya dönmüş durumda. Buna hazırlık olarak federasyon başkanımızın da öncülüğünde yeni çıkacak mevzuatlara hakim olabilmek adına bu derneği kurduk. Muğla genelinden 37 üyemiz ile yola çıktık. Derneğimiz bünyesinde değişik komisyonlarımız olacak. Umarım çok güzel işlere imza atacağız. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Cem Kaytan yaptığı konuşmada, “İnternet Gazetecileri Federasyonunun olması gereken bir federasyondu. Mesut Demir kardeşimiz federasyon başkanı olarak işi bilen bir kişi… Muğla İnternet Gazetecileri Derneğinin de Seda Köktener başkanlığında yürüyecek olmasının bizim için bir şans olduğunu düşünüyorum. Umarım bu derneğimiz yaptığı güzel işlerle adından söz ettirecektir” dedi. 

İnternet Gazetecileri Federasyonu Başkanı Mesut Demir, “Bildiğiniz gibi son yıllarda medyada dijital dönüşüm yaşanıyor. Özellikle son yerel seçimlerden sonra bu oran daha da artmıştır. Mesleğimizin doğru ve tarafsız haberciliğinin yanı sıra bunlara bir de hız eklendi. Günümüzde dijital medya daha da ağırlık kazandı. Burada en önemli konu İnternet Yasası… İnternet gazeteciliği yapanların da beklentisi bu yönde. Bununla ilgili olarak İnternet Gazetecileri Federasyonunu kurmak istedik. Bunu da birkaç önce gerçekleştirdik. Ülke genelinde üye çalışmalarımıza başladık. İnternet Yasası olmazsa olmazımızdır. Ülkemizin belinde bir kambur gibi durmaktadır. Avrupa ve dünyanın birçok ülkesinde bu yasa yaklaşık 10 yıl önce çıkarılmış; fakat ülkemizde çıkarılamamıştır. Geçtiğimiz yıllarda Meclis’e getirilmiş fakat yaygın medyanın baskısı ile karşı karşıya kalmıştır” diye konuştu. 

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, “Günümüz koşullarında internet haberciliğini yok saymak ve görmezden gelmek mümkün değildir. Fakat bu konuda eksikler olduğu gözüküyor. Az önce başkanımın ilettiği notları aldım. Bu konuda bize düşen bir görev olursa elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Yapılan yasalarda paydaşlarla fikir alışverişinde bulunulmayınca eksikler olabiliyor. Bununla karşılaşabiliyoruz. Yasada bir eksiklik varsa bunların tespit edilip, yasa geçmeden komisyonda gerekli müdahalelerin yapılması lazım” dedi. 

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkan Yardımcısı Fatih Bozoğlu ve Beşkazalılar Platformu Başkanı Devrim Karakuş, derneğin kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Yapılan genel kurul sonucunda seçilen yönetim kurulu ilk toplantısında görev dağılımını yaptı. Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanlığına Seda Köktener seçilirken, Başkan Vekilliğine Sıdıka Kölemen, Başkan Yardımcılığına Milas’tan Volkan Yıldız, yine Başkan Yardımcılığına Bodrum’dan Fatih Bozoğlu, Genel Sekreterliğe Fethiye’den Murat Yalçın, Genel Sekreter Yardımcılığına Marmaris’ten Arzu Sarıtaş, Saymanlığa Fethiye’den Ersin Dal getirildi. 

Denetim Kurulu üyeliklerine ise Fethiye’den Emrullah Gök, Fethiye’den Selin Köktener ve Seydikemer’den Zekeriya Şahin seçildiler. 


 


 

Köktener, başkanlığa seçildi
Köktener, başkanlığa seçildi
Köktener, başkanlığa seçildi
Köktener, başkanlığa seçildi
Köktener, başkanlığa seçildi
Köktener, başkanlığa seçildi
Köktener, başkanlığa seçildi
Köktener, başkanlığa seçildi
Köktener, başkanlığa seçildi
Köktener, başkanlığa seçildi
Köktener, başkanlığa seçildi
Köktener, başkanlığa seçildi
Köktener, başkanlığa seçildi

Bakmadan Geçme