KOCADON, FETHİYE BASINI İLE BULUŞTU

Bodrum Belediye Başkanı ve DP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Kocadon, Fethiye'de basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda buluştu

  • 1033
KOCADON, FETHİYE BASINI İLE BULUŞTU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bodrum Belediye Başkanı ve DP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Kocadon, Fethiye'de basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda buluştu. Toplantıya DP İl Başkanı Zekayi Alper, Fethiye İlçe Başkanı Osman Buğdaycı, Fethiye'nin önemli politikacılarından Erdal Eroğlu da katıldı.

Bodrum Belediye Başkanı ve DP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Kocadon, eşi Hülya Kocadon ile geldiği Çarıklı Et Restorandaki toplantıda; basın mensupları ile bir bir tanıştı. Kahvaltının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bodrum Belediye Başkanı ve DP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Kocadon, ''Hiçbir zaman bodrum belediye başkan adayı olmadım ve resmi bir müracaatım bile yoktur. Sizleri ziyaret ettiğimde Büyükşehir adayı olarak ziyaret ettim. Bugün de DP Partisi adayı olarak karşınızdayım. Benim Büyükşehir adaylığım 15 gün önce çıkmış bir şey değil. Siyasi terbiyemizden dolayı biraz geç açıklama yaptık'' dedi.  Bunun nedenini de net ifadelerle açıklayan ve CHP Genel Merkezi ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve 4 Milletvekilinin ismini vermeden serzenişte bulunan Kocadon; ''Ne yaparsa yapsınlar. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığını kır at kazanacak. Muğla'da artık Ali Cengiz oyunlarının devri bitti'' diye konuştu.
Kocadon; ''Büyükşehir adayı belli olduktan 4 gün sonra beni genel merkeze çağırdılar. Genel merkezde 2 Genel Başkan yardımcısı ve Genel Başkan 2 saate yakın görüşmeden sonra tekrar Bodrumda bir dönem daha devam etmemi istediler. Devam ederim ama, birliğin ve beraberliğin sağlanması lazım dedim. Yerelin dinamik güçlerinin, elimden alınmasıyla İlçe Belediye Başkanının her gün zorlandığını ifade ettim. Biz bu işleri çok kolay hallederiz dediler, bizleri kırma Bodruma devam et dediler. Bizlerde el sıkıştık, bu şartlar oluşursa. Ama nedense Muğla siyasetini dizayn etmeye çalışan büyüğümüz şartları uygun görmedi. Bizleri çok enteresandır ki Parti koridorlarındaki kulislerle, pazarlıklarla devre dışı bıraktılar. Canları sağolsun, hiçbirine kırgın değilim. Bir hayalim vardı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olmak. Önümü açtılar. Muğla Halkı Ali Cengiz oyunlarının hesabını bu seçimlerde soracak. Yerel seçim ile genel seçimi nasıl ayırt ettiğinin en güzel göstergesi olacak. Çünkü onların en büyük gücü genel seçimlerde çıkan oylar. Bizlerin önüne kimi koysak kazanır düşüncesindeydiler. Hizmet etmiş, etmemiş önemli değil, önemli olan İl Başkanlarımız bizden olsun. Seç beni, seçeyim seni taktiği ile bugünlere getiren genel merkeze de hesabını bu Muğla Halkı 31 Mart'ta soracak'' dedi.

 


Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanının istifası ile ilgili değerlendirmede de bulunan Kocadon; ''Daire Başkanlarının ve Etüt proje Müdürlüklerimizin yapacağı işi Belediye Başkanına övgüymüş gibi billboardlar asması değildir. Muğla'da çözülmesi gereken 5 soruyu ezbere bağlamış hepsi. İlçe Başkanlarımızda aynı söylemler altyapı, katı atık, su, yol geç kardeşim bunları! Bunlar Daire Başkanların işi. Sen nasıl sağlıklı nesil yetiştireceksin, ekonomiye nasıl katkı sağlayacaksın, yöreni nasıl tanıtacaksın, nasıl merak ettireceksin, insanlara saygılı toplum nasıl yetiştireceksin? Belediye Başkanının görevleri bunlardır. Bizler bu konularda yardımcı olacağız. Ben insanlığa saygılı toplum yaratmak için Bodrum'a 20 yılımı verdim'' dedi.


''SPOR TAKIMLARINI DESTEKLEYECEĞİM''
Kocadon, Muğla Büyükşehir Belediyesinin başta Fethiyespor olmak üzere takımlara katkı sağlayan otopark gibi gelir getirici kaynaklarını aldığını, takımlara yeni tahsisler yapmadığının sorulması üzerine ''Muğla genelinde eğitime, sağlığa, spora ve kültüre benim kadar düşünen bir belediye başkanı yoktur. Hepsi çok iyi çalıştılar, hepsi bir yerelin markası oldular, uzun dönem belediye başkanlığı yaptılar. Muğla halkı yanlışın yanında olmayacaktır. Bir insan seviliyorsa, güveniliyorsa, umutsa, Belediye Başkanı seçilmeye devam eder, değilse de bu halk bir daha oy vermez. Israrla birinin üzerine gitmek bir şeyi yanlış başlatıyor. Muğla’nın fabrika ayarlarıyla oynanmasının tek sebebi tek isim ve arkasında 4 Milletvekilidir.Başka hiçbir şey değil. Bütün hesapların altında yatan 31 Mart'tan sonraki genel kurulun düşünülmesi, yoksa başka bir şey değil. Bugün Mehmet Kocadon’u CHP’si Muğla Büyükşehir adayı gösterseydi; yüzde 67 oy alacaktı. Sen Mehmet Kocadon’u devre dışı bırakarak Mehmet Kocadon aday olduğu zaman bütün dengeler eşit oluyor. Hodri meydan! Çalışan kazansın. Artık Ali Cengiz oyunlarının devri bitti. Halk bu oyunları yutmuyor. Artık Muğla Halkı bilinçli oy kullanan bir halktır. Bunun en güzel örneği 2009 yılı Bodrum seçimi. Spor benim bir yaşam tarzım. Sporun insanlara ne kadar güven getirdiğini ve özellikle toplumu bir yere çekmenin ve bir hava yaratmanın en güzel yollarından birisi spordur. Ben spora büyük yatırımlar yaptım. Çünkü bizim en büyük görevimiz sağlıklı nesiller yetiştirmektir. Bir gencin önünde bir hedef yoksa, bir forma aşkı yoksa spora günlük hayatında devam edebilir, iddialı olmaz. Sporun en büyük özelliği adrenalin denen Endokrin hormonunu yani mutluluk hormonunu devreye sokuyor. İnsanlara birbiriyle hoşgörülü yaşamaya sağlıyor. Bodrum’daki bütün spor kulüplerine baktığımız da müthiş bir destek verdi. Bodrum’un bir İlçesi olarak 2’nci ligde bir Bodrumspor’u vardır. 31 Mart'ta Muğla halkı gerekli yere oyunu atacak ve kimi desteklediğini gösterecek. Kazanmamız ile birlikte Fethiyespor'da Bodrumspor ve Muğlaspor'da tüm amatör takımlarda gerekli desteği Büyükşehir Belediyemizden alacaktır. Her şey kitaba bağlı kalmak değildir. Kendi Başkanlık kişiliğini ve özelliğini de ortaya koyacaksın. Biz dik durduk, bedel ödedik. Mapuslarda yattık. Bu halk için Muğla için canımız feda'' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme