Kızılay'dan Korona Yardımı

Koronavirüs ile mücadele kapsamında devlete destek çalışmalarını sürdüren Türk Kızılayı, sosyal yardım çalışmalarını artırma kararı aldı. Türk Kızılayı Fethiye Şubesi de Vefa Destek Grubu'yla elele vererek 65 yaş üzeri ve evden çıkma yasağı konulan vatandaşlara gıda ve maddi yardım yapıyor.

  • 3715
Kızılay'dan Korona Yardımı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi Muhabirlerinden Gülyüz Yurdagül'ün haberine göre; Kurulduğu günden bugüne kadar milletinin karşılaştığı her sorunun aşılmasında Devlet’in yanında yer alan Türk Kızılayı, koronavirüs ile mücadelede de üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Kızılay, yaptığı değerlendirmenin ardından sosyal yardım çalışmalarını genişletme kararı aldı.
Türk Kızılay Fethiye Şubesi de Vefa Destek Grubu ile birlikte hareket ederek 65 yaş üzeri ve evden çıkma yasağı konulan vatandaşlara gıda ve maddi yardım yapmaya devam ediyor. Türk Kızılayı Fethiye Şube Başkanı Burhanettin Tuna, çalışmalar ile ilgili yaptığı açıklamada, “ Türk Kızılayı Fethiye Şubesi olarak biz sadece bölgemizden sorumluyuz. Koronavirüsle ilgili tedbirleri genel merkezimiz, hükümetimiz ve Sağlık Bakanlığı nezdinde alıyor. Valilikler, Kaymakamlıklar nezdinde kurulan Vefa Destek Grupları var. O grupların üyesiyiz. Vefa Destek Grubuyla beraber hareket ediyoruz. İlk kurulduğu gün, biz de bu grubun üyesi olarak çalışmalara başladık. Şu anda burada faal olarak devam ediyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Tuna, “Ülkemizde Koronavirüs ile ilgili Valilik ve Kaymakamlıklar tarafından oluşturulan Vefa Destek Grubu üyesiyiz. 65 yaş ve üzeri evden çıkma yasağı konulan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Dağıtılmak üzere gıda kolileri hazırladık. Yaşlı ve bakıma muhtaç ailelere nakdi yardım yapacağız. Biz zorda kalmış vatandaşlarımız için 24 saat hazır bekliyoruz. Şubemiz mesai saatleri içinde açık olup şubemize ait telefon numaraları sürekli olarak açık sizlerin emrindedir. Bizlere 0 542 470 52 63 ve 0 252 614 39 27 nolu telefon numaralarından günün her saati ulaşabilirsiniz” diye konuştu. 
Türk Kızılayı Fethiye Şube Başkanı Burhanettin Tuna, bir aileye bir ay yetecek kadar ciddi gıda ve nakdi yardım yapacaklarını vurgulayarak hazırlanan 100 adet gıda kolisinin dağıtılmaya başlandığını, 50 gıda kolisinin daha hazırlanmakta olduğunu dile getirdi. Ayrıca bir kurumun hazırladığı 50 kolinin de Kızılay aracılığıyla dağıtılacağını ifade eden Başkan Tuna, “Hepimiz birer Kızılay gönüllüsüyüz. Mahallemizde, çevremizde ve aile yakınlarımızda muhtaç, kimsesiz, ihtiyaç sahibi aileler var ise bu aileleri bize veya Vefa Destek Grubu’na ait 112, 155 veya 156 no’lu telefon numaralarını arayarak yardım talep edebilirsiniz. Böylece siz de Kızılay gönüllüsü olarak üzerinize düşen insani görevi yerine getirmiş olursunuz. Bu aynı zamanda bizim insani bir vazifemizdir” dedi. Türk Kızılayı Fethiye Şube Başkanı Burhanettin Tuna, açıklamalarına “ 1 personel, 10 gönüllü ve ben dahil 7 yönetim kurulu üyemiz var. Biz hepimiz hazır ve nazır Fethiye halkının emrindeyiz. Bekliyoruz” diyerek son verdi.
 

Bakmadan Geçme