Kış kendini gösterince, odun ve kömüre rağbet arttı

Geçtiğimiz günlerde yağan yağmurların ardından kış kendini gösterince, odun ve kömüre rağbet arttı. Özellikle gündüz saatlerinde pastırma yazını bulan şu günlerdeki sıcak hava, akşam saatlerinde iyice serinleyince, vatandaşlar Fethiye'deki odun ve kömür satıcılarına koşuyor. Uludağ odun-kömür satıcısı Soner Uludağ, odun ve kömüre talebin arttığını belirterek, fiyatların geçen yıla oranla biraz artış gösterdiğini ifade etti.

  • 3416
Kış kendini gösterince, odun ve kömüre rağbet arttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde yağan yağmurların ardından Fethiye’de de özelikle akşam saatlerindeki soğuk hava, odun ve kömüre talebi artırdı. İşletmesini yenileyen Uludağ odun-kömür şirketi Soma’dan Aydın’a, ithal sibirya kömüründen mangal kömürüne ayrıca soba ve soba malzemelerine kadar ısınmak için gerekli, odun ve kömür çeşitlerini vatandaşlar için hazır hale getirdi. Odun ve kömür taleplerini elektronik kantarda tartarak, adrese kadar ücretsiz teslim eden uludağ odun-kömür şirketi, genel oranda fiyatların artması yüzünden odun ve kömür fiyatlarını yine de halkın alabileceği düzeyde tutuyor. Meşe odununun tonu 900 TL, çam odunun tonu 800 TL, Soma ve Aydın kömürleri ve ithal kömürlerin torbası17 TL ile 25 TL arasında satılırken, soba fiyatları da 400 TL ile 3 bin 500 TL arasında satılıyor. Alım gücü düşük olan vatandaşların, 1-2 çuval aldığı gözlenirken, vatandaşlara ödeme kolaylığı da yapılıyor.
10 günden bu yana odun ve kömüre taleplerin artığını ifade eden, Uludağ odun-kömür şirketi sahibi Soner Uludağ, fiyatlar geçen yıla oranla azda olsa arttı dedi. Uludağ, “Havalar serinlediği için 10 günden bu yana talepler iyi. Fiyatlarda geçen seneye göre az bir artış var. Meşe odununun ton fiyatı 900 TL, çam odunu 800 TL, hassas kantar ile ölçüm yaparak, müşterilerimize iletiyoruz. İthal kömürlerimiz ve soba kömürlerimiz 25 TL, Aydın kömürü 17 TL, geçen seneye göre az bir fiyat farkı var. Sobalarda fiyatlar 400 TL ile 3 bin 500 TL arasında değişiklik gösteriyor. Pandemiden dolayı vatandaşın alım gücü düşük. Bazen 2-3 torba kömür alabiliyorlar. Telefon ettikleri zaman, evlerine kadar götürüyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme