KIRSAL KALKINMA PROJELERİNE HİBE DESTEĞİ

Proje tutarı 2,5 milyon TL'ye kadar olan yatırımlar, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında hibe alabilecek.Tarım ve Orman Bakanlığının Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Fethiye ve bölgemizde özellikle 3 dönüm yeni sera kurmak için yüzde 50 hibeli destekleme de verilecek. Soğuk hava deposu kurmak isteyenlerin yanı sıra kırsal kalkınma turizmi için 25 odaya kadar yine yüzde 50 destekli kalkınma projeleri yer alıyor.

  • 1480
KIRSAL KALKINMA PROJELERİNE HİBE DESTEĞİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesine yönelik usul ve esasları içeren tebliğle kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek, kadın ve genç girişimciler öncelikli olmak üzere gerçek ve tüzel kişilerin yatırımları için yapılacak hibe ödemelerine ilişkin başvurular 30 Eylül Pazartesi gününe kadar yapılabilecek. Buna göre, tarımsal ürünlerle tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik tesis yatırımları, yenilenebilir enerji kaynakları kullanılan sera yatırımları, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar ve kırsal ekonomik altyapı yatırımlarının arasında bulunduğu konular, hibe desteği kapsamında değerlendiriliyor.

Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal yatırımlara yüzde 50 hibe desteği sağladı. Gerçek ve tüzel kişilerin yanı sıra tarımsal amaçlı kooperatifler ve birlikler ile bunların üst birlikleri ekonomik yatırım kollarına tüzel kişilik olarak başvurabilirken; kollektif, anonim ve limitet şirketler de başvurabiliyor.

Bölgemizde yeni sera kurmak isteyenler için önemli bir fırsat olan Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenmesi Programı, 3 dönüme kadar sera kurmak isteyenlere yüzde 50 hibe desteği sağlıyor. Ayrıca köy yerleşim alanları içerisinde kırsal kalkınma turizminden yararlanmak isteyenler için 25 odaya kadar yine yüzde 50 hibe desteği veriliyor. Büyükbaş ve küçükbaş mezbahası konusunda kapasite artırımı, teknoloji yenileme veya modernizasyon başvuruları dışındaki başvurular kabul edilmezken, kanatlı kombinası konusunda sadece yeni tesis kapsamında başvuru yapılabilecek.

Kırsal kalkınma yatırımları projelerinden yararlanmak isteyenlerin Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü’nden geniş kapsamlı bilgi alabileceği belirtilirken, programdan yararlanmak isteyenlerin 30 Eylül’e kadar başvurularını yapmaları gerekiyor.

 

 

 

Bakmadan Geçme