Kaymakam Şahiner'in Evine Çat Kapı

Koronavirüs salgını nedeniyle Fethiye'de de uygulanan Sokağa Çıkma Kısıtlaması'nın ilk gününde Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner'in evine çatkapı yaptık. Şahiner, bu süreci kitap okuyup bahçedeki bitkilere bakarak geçiriyor. Diktiği soğan ve sarımsakların yanı sıra limon ve dut ağaçlarıyla ilgilenen Kaymakam Muzaffer Şahiner, 'Fethiye'de virüsü kontrol altına aldık diyebiliriz. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi Ramazan Bayramı'nda çifte bayram yapabiliriz' ifadelerini kullandı. Kaymakam Şahiner, Sokağa Çıkma Kısıtlamasının ilk gününün sorunsuz geçtiğini de söyledi.

  • 6883
Kaymakam Şahiner'in Evine Çat Kapı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’in Sokağa Çıkma Kısıtlaması’nda gününü nasıl geçirdiğini merak edenler için evine çatkapı yaptık. Şahiner, gününün büyük bir bölümünü gelen telefonlara cevap vererek geçirirken günde en az 70 sayfa da kitap okuyor. Ev işlerinde eşine yardımcı da olduğunu söyleyen Kaymakam Şahiner, evinin bahçesinde yetiştirdiği bitkilerin bakımını da yaparak dinleniyor.

UMUDUMUZ ÇİFTE BAYRAM YAPMAK

Diktiği soğan ve sarımsakların yanı sıra limon ve dut ağaçlarıyla ilgilenen Kaymakam Muzaffer Şahiner, evde beslediği Fikri isimli kedisi ile de stres atıyor. Şahiner, “Yaklaşık 1,5 – 2 aylık Covid-19 sürecinde öncelikle sizlerle de sık sık bir araya geldik. Alınan tedbirlere de beraber kamuoyuyla da paylaşarak çalışmalarımızı yürüttük. Tabi ki devletimizin almış olduğu bu kararlarla ilgili öncelikle sokağa çıkma yasağı başta olmak üzere alınan tedbirlere mümkün mertebe uyuluyor. Çok ciddi sıkıntı yansımadı. Geçtiğimiz hafta da yaklaşık 200 kişiye idari para cezası uygulanmak zorunda kalındı. Fethiye için de gerçekten çok olumlu gelişmeler var, virüsü alınan tedbirlerle kontrol altına aldık diyebiliriz. Onun için biraz daha sabretmemiz gerekiyor. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında bu mübarek günleri evimizde geçirerek değerlendirirsek kısa zaman sonra Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi belki çifte bayram yapma imkanı olacak. Onun için biz halkımıza kurallara uydukları için teşekkür ediyoruz. Fakat bununla beraber özellikle evlerinde bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda Perşembe günü bizler, belediye başkanımız, emniyet müdürümüz, jandarma komutanımız, ticaret odası, esnaf odası, sağlık grup başkanım, ilçe sağlık müdürüm başta olmak üzere toplantı yaptık. Gerekli tedbirleri aldık. Yine bu hafta da her hafta olduğu gibi kurayla nöbetçi istasyonlarımızı belirledik üç gün boyunca. Fırınlarımızla ilgili görevlendirmeleri yaptık. Bildiğiniz gibi eczanelerimiz ve veterinerlerimiz açık. Şu ana kadar Fethiye’de olumsuz bir durum yok” dedi.

AİLE OLARAK KURALLARA UYUYORUZ

Şahiner “Biz aile olarak da mümkün mertebe kurallara uyuyoruz. Ama tabi ki biz görevli olduğumuz için her gün daireye gidiyoruz. Arkadaşlarımızla çalışmaya devam ediyoruz. Özellikle Vefa Sosyal Destek Grubundaki, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmadaki arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Her fazda ailelerimize yardımlar ulaştırıldı, ulaştırılmaya da devam ediyor. Yine evinde kalan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yardımları ulaştırmaya, ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyorlar. Bugüne kadar koronavirüsten iki ölüm olayımız oldu. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Mevcut birkaç hadise var. Onlara da en kısa sürede şifalar diliyoruz” dedi.

GÜNDE 70 SAYFA KİTAP OKUYOR

Kaymakam Şahiner “Biz de tabi ki aile ferdi olarak eşimize, üzerimize düşen yükümlülüklerde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Böyle günlerde telefon elimizden günde 14-15 saat elimizden düşmüyor. Çocuklarımızla bir araya geldiğimiz tüm konferanslarımızda şunu ifade ediyorum. Mutlaka okumamız gerekiyor. Bunun en güzel örneklerini zaten dinimizden bize gelen emir var hem de Avrupa’da görüyoruz, insanlar mutlaka ve mutlaka trende, otobüste elinde bir kitap oluyor. Eskiden bizim el çantalarımız vardı. Kitaplarımızı orada taşırdık. Şimdi artık bir telefona yükleniyor kitaplar. O yüzden okumak şimdi çok kolaylaştı. Benim hiç telefonumda ömrüm boyunca bir oyun olmadı mesela. İstemem de zaten. Ama mutlaka her gün iki saat, özellikle sabah 6’dan 8’e kadar okuyorum. Bu dönemi böyle geçiriyorum. Biz vatandaşlarımıza hem ülke olarak buna ihtiyacımız var. Özellikle okullarımızın kapalı olduğu bu günlerde öğrencilerimize bunu çok rica ediyoruz. Mutlaka her gün takip ettikleri bir kitabı 50 sayfa 70 sayfa hedef koysunlar. Ben kendime her gün 70 sayfa hedef koydum, her gün de mutlaka okuyorum. Bunu mutlaka tavsiye ediyoruz, hem büyükleri olarak hem abileri olarak hem kaymakam olarak” diye konuştu.

Kaymakam Şahiner'in Evine Çat Kapı
Kaymakam Şahiner'in Evine Çat Kapı
Kaymakam Şahiner'in Evine Çat Kapı
Kaymakam Şahiner'in Evine Çat Kapı
Kaymakam Şahiner'in Evine Çat Kapı
Kaymakam Şahiner'in Evine Çat Kapı
Kaymakam Şahiner'in Evine Çat Kapı
Kaymakam Şahiner'in Evine Çat Kapı

Bakmadan Geçme