Kaymakam Hem Uçtu, Hem Daldı

Fethiye'ye atandığı günden bu yana sportif faaliyetlere büyük önem veren Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, birkaç kez yamaç paraşütüyle tandem (ikili) uçuş gerçekleştirdi.

  • 1766
Kaymakam Hem Uçtu, Hem Daldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’ye atandığı günden bu yana sportif faaliyetlere büyük önem veren Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, birkaç kez yamaç paraşütüyle tandem (ikili) uçuş gerçekleştirdi. Yamaç paraşütü eğitimi alan kaymakam Muzaffer Şahiner, geçtiğimiz gün bir kez daha Babadağ’ın bin 700 metrelik pistinden yamaç paraşütü pilotu Zafer Şekerci ile Ölüdeniz Belceğiz’e uçuş yaptı. Gökyüzünden inşaatı devam eden Babadağ teleferik projesini inceleyen Kaymakam Muzaffer Şahiner yere inişte de yamaç paraşütünün sorunlarını pilotlardan dinledi.

Kaymakam Muzaffer Şahiner Elite Dalış Okulu ile Dalyan koyundaki dalış bölgesinde sorunları inceledi. Şahiner burada dalış okulu dalgıçlarından dalış eğitimi alıp yaklaşık 5 metre derinliğe inerek tüplü dalış yaptı. Birkaç kez dalış yapan Kaymakam Şahiner, yerli ve yabancı turistlerle birlikte yaptığı tüplü dalış sırasında Türk bayrağı da açtı. Kaymakam Şahiner, dalış yapılan bölgeye gelen günü birlik teknelerin çapa atmaları nedeniyle deniz dibindeki balıkların bölgeyi terk ettiğini de yerinde belirledi. Bu konuda geniş şikayetler gelince bölgede çapa atma yerine kıyıya dubalar yaptırılıp bağlanması önerisi getirildi. Elite dalış okulu yetkilileri ve tüm dalgıç ekibine kaymakamlık makamında kabul eden Şahiner, turizme sağladıkları katkı nedeniyle birer teşekkür belgesi sundu. 

DOĞAL AKVARYUMA SAHİP ÇIKIYORUZ

Fethiye’nin Dalyan Koyu bölgesindeki doğal akvaryuma sahip çıkılacağını bildiren kaymakam Muzaffer Şahiner, “Dalış ekibiyle yerinde yaptığımız incelemede sorunları görüp anlamamız bakımından büyük yardımı oldu. Arkadaşlarımızla Dalyan’da 40 çeşit balık olduğunu öğrendik. Biz de gerçekten mücadele ettik. Fakat aşağıda teknelerin çapalarını da gördük. Dolayısıyla kurulumuzda, arkadaşlarımızın önerisi üzerine çapa atılmaması kararı aldık. Tekne sahiplerine ve Sahil Güvenlik Komutanlığına gerekli talimatı yazacağız. Umarız en kısa sürede bu kararın uygulamasıyla bölgede en azından çapa atımını yasaklamış olacağız. Bunu da kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Çünkü burada 40 çeşit balık var. Eğer biz bu doğal akvaryuma sahip çıkarsak insanlar buraya daha çok dalmaya geleceklerdir. Bugünde dalış okulu görevlilerine turizme yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür belgesi sunduk” dedi.

SORUNLARI YERİNDE GÖRÜYORUZ

Kaymakam Muzaffer Şahiner, sorunları yerinde tanımaya çalıştığını belirterek, “Cuma günü bir kez daha paraşütle uçtuk ama paraşütlü arkadaşlarımızla 40 dakika sorunları konuştuk. Benimki yine iş gezisi gibi oldu. Daldığımızda da arkadaşlarımızla konuştuğumuz asıl konu dalış turizmini daha nasıl zenginleştirebiliriz. Bunu konuşup tartışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme