KAYAKÖY'ÜN SORUNLARINI İLETTİLER

Kayaköy Güzelleştirme Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner'i ziyaret ederek sorunları ilettiler. İmar barışı ile birlikte yeni yapılan konutlara içme suyu ve elektrik bağlanmasıyla hatların yetersiz kalmasının sorunları arttırdığı ileri sürüldü. Özellikle trafoların yetersiz kalması ile Kayaköy'de sık sık kesilen elektrikler işletmecileri ve vatandaşları tedirgin etti. Kaymakam Şahiner, ''Sorunların çözümlenmesi için girişimlerde bulunacağız'' dedi.

  • 838
KAYAKÖY'ÜN SORUNLARINI İLETTİLER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kaymakam Şahiner; ''Kayaköy ilçemiz ve bölgemiz için çok önemli bir merkez. Muhtarımız Metin Ekiz ile sorunları devamlı takip halindeyiz. Burada 760 tane kayıtlı tarihi eser evler, 2 kilise ve 14 şapel var. Bunlarla ilgili başta imar planı olmak üzere planların hazırlanması gerekiyor. Sayın Bakanımıza bunlarla ilgili konuları arz ettik. Ama tabi ki bu son dönemlerde Kayaköy’de güvenlik, alt yapı sorunları, yeni yapılan binalar, elektrik kesintileri, su baskınları da dâhil olan sorunlarla ilgili genel bir değerlendirme yaptık. Yeni yapılan binalarda olduğundan dolayı elektrik kesintileriyle ilgili de sorunlarımız var. Bununla ilgili arkadaşlarımız imza toplayıp, AYDEM Genel Müdürlüğüne, hem yazılı hem sözlü müracaatımızı ileteceğiz. Ama hepimizin ortak hassasiyetimiz oradaki tarihi evleri ayağa kaldırmak, restore etmek, kiliselerin restore edilip turizme kazandırılmasıdır. Onlarla ilgili hepimiz hassasız, en kısa sürede adım atılacağına inanıyoruz'' dedi.

KayaköyGüzelleştirme Kooperatifi Başkanı Tarık Yılmaz ise ''Kaymakam Muzaffer Şahiner ile tanışmak ve sorunlarla ilgili görüşmek için geldik. Kaymakamımızın sorunlarımızla ilgi ve alakalı olduğunu gösterdi. Hatta bizden daha iyi şekilde sorunlarımız ve çözüm önerilerini aktardı. Kendisine ilgi ve alakası için teşekkür ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme